Girona veurà el naixement del mercat mundial del circ

Girona serà la ciutat que veurà néixer el mercat mundial del circ (Circus World Market), en el marc de la celebració del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, que celebrarà la seva vuitena edició del 14 al 19 de febrer d’enguany. Es tracta d’una fira sectorial que provocarà l’ampliació de l’espai que ocupa el festival, que s’estendrà al Palau de Fires de Girona.

El festival presentarà 76 artistes procedents de 12 països diferents -Mongòlia, Rússia, Corea del Nord, Brasil, Colòmbia, EUA, Etiòpia, Xile o Xina- , que mostraran a la pista fins a 24 atraccions inèdites a Europa. Destaquen de la programació els increïbles números dels grups acrobàtics de Corea del Nord, Xina, Rússia o Mongòlia, i  a més els espectadors gironins podran admirar noves disciplines mai presentades al festival com el màstil aeri o la roda de la mort. A més d’això, s’oferiran dues representacions extres gràcies a la creació del Dia de l’Espectador, en que les entrades tindran un preu únic de 18€, amb alguna excepció.

El festival circense gironí és una opció d’oci exitosa, que en la seva darrera edició va atreure fins a 30.000 espectadors amb un 100% d’ocupació, mentre que l’aforament total de les funcions d’aquest any és de 34.000 places, de les quals ja se n’han venut fins a 15.000. El 2018 es van celebrar fins a 14 funcions, de les quals 4 van ser escolars, mentre que aquest any se’n faran 16, 4 de les quals dedicades a escolars.

La mecànica del festival, que també té una vessant competitiva, continua essent la mateixa. Els números que es presenten es divideixen en dos xous, el vermell i el blau, que es representen de manera alterna del dia 14 al 17 de febrer, tots dos es representen el dia 18 i, el dia 19, es farà la gala final, el Xou d’Or, en que el públic pot veure una selecció  dels millors números dels dos xous i el jurat desvetllarà el seu veredicte pel que fa als diversos premis. Respecte el Circus World Market, es celebrarà del 16 al 19 de febrer d’11 del matí a 9 de la nit. Podeu comprar les vostres entrades pel festival aquí