El Gran Circ de Nadal torna a Girona. Arriba l’Orient i el Guinnes!

El Gran Circ de Nadal torna a Girona per tercer any consecutiu, però aquest any ve de l’Orient. Aquest gran espectacle ha aconseguit atreure, en les dues primeres edicions -Sobre Gel i Màgic-, més de 17.000 persones en cadascuna d’elles, de manera que la bona acollida del públic està assegurada. Tan és així, que els responsables del circ, que en principi oferia funcions del 25 al 28 de desembre, ja han anunciat que prorrogaven un dia més, de manera que el dia 29 de desembre també hi haurà doble funció. Fins el moment ja s’han venut 9.000 entrades de manera anticipada.

troupe-zola---bascula---mongolia-22825L’objectiu dels promotors del circ és consolidar-lo i que sigui un espectacle similar al que s’estableix a grans capitals europees per aquestes dates. És per això que una vintena d’artistes i una desena de músics d’arreu del món arribaran a Girona per convertir el Pavelló de Fontajau en un país exòtic i màgic al qual els gironins viatjaran per unes hores, els país dels Reis Mags d’Orient, el de les mil i una nits, un concepte que vertebrarà la proposta, com en anys anteriors ho han fet el gel i la màgia.

Primeres figures de circs estatals

En aquest país de somni hi trobarem les primeres figures de prestigiosos circs estatals de Vietnam, Xina, Mongòlia o Kazakhstan. El Germans Giang (Vietnam) presentaran un meravellós número de mà a mà; les monociclistes xineses Troupe Hohhot fan increïbles malabars amb tasses; la troupe Zola de Mongòlia fan tallar la respiracióamb els seus salts a la bàscula i el volteig acrobàtic; les acrobàcies d’Erik & Natalia (Kazakhstan i Rússia) a les cintes aèries són poesia estètica; el malabarista Vladimir Gumeniuk (Ucraïna) té habilitats impensades i l’equilibrista-contorsionista rus Andrey Katkov ‘Ambassador’, una gran figura del món del circ, hi posarà la cirereta. I tot això, amanit amb l’humor dels pallassos mexicans Campa Family.

troupe-zola---saltador---monglia--franois-dehurtevent-2-20969El Pavelló de Fontajau es convertirà en un mercat persa, en què ballarines orientals faran de nexe d’unió dels diferents números de l’espectacle, mentre que la música la hi posarà en directe l’orquestra dirigida per Vincent Guibert. Es tracta de l’espectacle familiar per excel·lència. El Gran Circ de Nadal de Girona Orient -El circ dels Reis Mags-, produït per la Circus Arts Foundation, celebrarà la funció inaugural  el dia de Nadal a 2/4 de 7 de la tarda. El dia de Sant Esteve l’horari serà de matí (11h) i tarda (18.30h), mentre que els dies 27, 28 i 29 de desembre les dues funcions es faran a la tarda, a 2/4 de 5 de la tarda i 2/4 de 8 del vespre, respectivament. Un espectacle inoblidable! Podeu comprar les entrades aquí.

Un circ de Rècord Guinnes a la Catedral

Hi haurà, però, una atracció afegida a tot plegat, oberta a tots els gironins, perquè els Giang Brothers, primeres estrelles del Circ Estatal de Vietnam, intentaran batre el Rècord Guinness Mundial d’ascens en equilibri de cap a cap a les escales de la Catedral de Girona el dijous dia giang-brothers---m-a-m---vietnam--stefan-gierisch-2jpg-2096522 de desembre (12.30h). Es tracta d’un repte físic inèdit en el món de l’acrobàcia, en què els germans Nhiep i Co Giang intentaran batre el rècord d’ascens en què el portor sosté amb el cap el seu company en posició invertida mentre puja les escales, la postura requereix una especial força física a cames i coll i un gran sentit de l’equilibri. Aquest intent, que esperem que acabi feliçment, s’emmarca en el programa d’actes de commemoració del 600 aniversari de la Nau Gòtica de la Catedral de Girona (1417-2017). Actualment el rècord l’ostenten la parella d’artistes xinesos Tang Tao i Su Zengxian que el 10 de setembre de 2014 van pujar en aquesta difícil posició fins a 25 esglaons en un minut a la ciutat de Xiamen (Fujian, Xina). El nombre de graons de l’escalinata de la Catedral és de 99. El repte és majúscul!

 

Venda d’entrades aquí.