Heu de conèixer el sensacional patrimoni cultural del Gironès!

El cicle Passejades de Cultura, organitzat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i realitzat per guies de l’Associació de Guies de Girona, es torna a posar en marxa aquesta tardor. Es tracta d’un seguit de visites guiades que tenen com a objectiu redescobrir el patrimoni cultural dels pobles de Llagostera, Flaçà, Cervià de Ter, Sant Martí Vell, Madremanya i Sant Julià de Ramis. La novetat d’aquest any és la incorporació de Flaçà, un poble amb un encant medieval tan indiscutible com desconegut, a la nòmina de localitats del Gironès a visitar. Aquestes visites tenen com a objectiu descobrir, sobretot als propis gironins, però també a visitants d’altres comarques, la riquesa patrimonial de pobles que no criden massa l’atenció en aquest aspecte perquè en general, per diferents motius, no s’hi ha parat esment fins i tot en el propi territori, però que tenen potencial per esdevenir pols d’atracció turística. Les visites es realitzen en català amb la intenció, precisament, d’adreçar-se a un públic de proximitat, local i de la resta del país.

Aquest cap de setmana ha començat l’activitat amb una visita a Sant Julià de Ramis, a l’ermita dels Sants Metges i al poblat ibèric Castellum Fractum. La resta de visites que figuren al programa durant el que resta de 2017 són les que es faran a Llagostera (29 d’octubre), a Flaçà (19 de novembre) i Madremanya (10 de desembre). L’any que ve estan programades les visites a Cervià de Ter (21 de genr) i Sant Martí Vell (11 de febrer).

El preu de cada visita és de 8€ per als adults, 4€ els nens entre set i dotze anys i gratuït per als més petits. Per tal de garantir la realització de les sortides és imprescindible que el visitant realitzi una reserva prèvia a través de la pàgina web www.turismegirones.cat. Una oportunitat per descobrir sis municipis amb un gran interès cultural i a tocar de la ciutat de Girona!

Imatge: Castellum Fractum de Sant Julià de Ramis. Foto: Mariona Aragay.