Home Free, cap de cartell del Girona A Cappella

Girona serà del 13 al 21 de maig , indiscutiblement, la capital de les flors i la música. La combinació d’aquests dos elements, de la mà de la mostra Girona, Temps de Flors i del festival musical Girona A Cappella, és imbatible, tal i com ho demostra l’afluència de públic tant per visitar els espai guarnits com per assistir als concerts que programa el festival de música interpretada només amb la veu, sense l’ajut de cap instrument.

El concert que ha aixecat més expectació del Girona A Cappella, que arriba a la sisena edició, és el dels cap de cartell, el grup nord-americà Home Free (13 de maig, 21h, Auditori). Ja s’han venut gran part de les entrades d’aquest concert, de manera que si voleu assistir-hi, ja cal que correu. També destaquen els finlandesos Fork i les britàniques Black Voices, considerat el millor quintet femení d’Europa, després de les seves col·laboracions amb artistes com Ray Charles o Nina Simone.

La majoria de concerts programats són gratuïts i l’escenari més recurrent, com en les edicions anteriors, és el de la Plaça de la Independència. El Girona A Cappella, que ja és un festival de referència a l’Estat, ha estat qualificat d’“amable”, no només pels seus horaris, aptes per a tota mena de públic, sinó també pel nivell de decibels, ja que mai s’ha enregistrat cap queixa dels veïns en aquest aspecte. La presència de formacions dels Països Catalans i locals és remarcable, de manera que hi podem trobar des del grup mallorquí Cap Pela, referent a l’Estat, fins el Cor de la Universitat de Girona, el Cor Allegro de l’escola coral del Conservatori de Girona o la Coral Xàntica. El Girona A Cappella, que es va iniciar com a complement de la mostra floral, ja té una identitat pròpia.