Joguets i estrelles, una nova proposta del Museu del Joguet de Catalunya

El Museu del Joguet de Catalunya de Figueres ha incorporat a la seva oferta una nova proposta adreçada a un públic familiar, anomenada Joguets i estrelles que inclou, a més d’una visita guiada al museu i el gaudi de les propostes lúdiques que organitza, una estada de dues nits per a cinc persones en un bungalou del càmping Bassegoda Park en el transcurs de les quals es realitzarà un bateig astronòmic nocturn a l’Observatori Astronòmic d’Albanyà.

Aquest observatori, situat en un entorn reconegut per les dues principals fundacions de preservació del cel nocturn del món, està dotat d’un equipament astronòmic d’última generació, de manera que les condicions per dur a terme aquesta són immillorables.

En què consisteix el bateig astronòmic nocturn? Es tracta d’una experiència sensorial única que consisteix en un recorregut audiovisual ideat per l’equip d’astrònoms residents de l’observatori, liderat pel prestigiós astrofotògraf Juan Carlos Casado. Aquest recorregut audiovisual pel firmament s’adaptarà a les circumstàncies meteorològiques del moment i a l’epoca de l’any, per tal que l’experiència sigui el més enriquidora possible. La durada de l’experiència és d’aproximadament dues hores i inclou una sessió de videoastronomia en directe a l’aire lliure projectada en una pantalla de 4×7 metres i, posteriorment, l’observació directa amb telescopis visuals. Més informació i inscripcions.