Les joguines com objectes poètics a l’Espai 3er Esquerra de Girona

Sebi Subirós, pierre d. la i Rita Andreu van plantejar Joguines?, la darrera proposta expositiva de l’Espai 3er Esquerra de Girona, precisament com un joc, en què el punt de partida són un seguit de joguines recuperades que adquireixen una nova dimensió en el procés de manipulació, transformació i recontextualització. Joguines? obre la tardor d’aquest espai que ha batejat la seva programació del 2017 amb el títol Amb intenció i ja han passat per la sala les propostes BlanC&Black de Fina Morera -març-, El que falta a Girona de Barbara Cardella -abril-, Desmemòria de Núria Merino -maig-juny- i finalitzarà, després de Joguines?, amb la proposta Matar a un comissari, d’Olga Taravilla -novembre-desembre-. Segons les responsables de l’espai la tria no segueix un fil comissarial i queda palès en el darrer projecte, Matar un comissari, en que parla de la nova direcció que mira de deslligar-se d’un comissariat concret.

Joguines? és un divertimento que va començar entre Sebi Subirós i pierre d. la durant la inauguració d’una exposició d’Héctor Contreras, centrat en el muntatge d’una figureta trobada a l’interior dun ou Kinder, d’aquests de xocolata, que guarden en el seu interior, encapsulada, una figureta o una petita joguina ensamblable. Rita Andreu va captar aquesta instantània i aquest va ser el punt de partida anecdòtic a partir del qual es va desenvolupar el treball posterior, basat en la manipulació de diverses joguines amb la finalitat de convertir-les en objectes poètics i en la seva recontextualització en un espai diferent, sovint amb una càrrega irònica. Partint d’aquesta exposició, que es podrà veure fins el 9 de novembre, s’ha editat el llibre d’artista Treballs manuals, que pren la forma d’una antiga carpeta escolar per incloure-hi diversos treballs realitzats pels artistes amb formalitzacions diverses:apropiació, collage i serigrafies. La publicació compta amb una subvenció Kreas de l’Ajuntament de Girona.

L’exposició es podrà visitar a l’espai 3er Esquerra del CoEspai del 9 d’octubre al 9 de novembre de dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 16 a 18 h.