Kepa Junquera, Maria del Mar Bonet i Judit Neddermann a la Vall de Camprodon

Kepa Junkera & Sorginak, Maria del Mar Bonet i Judit Neddermann, juntament amb Les Violines i la formació Tastet de Gospel, formen part del cartell de la dinovena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon d’aquest any, que es celebrarà del 29 de juliol al 19 d’agost. El festival va néixer després que diversos ajuntaments de la Vall de Camprodon unissin esforços per poder portar a les seves poblacions actuacions musicals i espectacles de qualitat contrastada durant l’estiu. Tots els concerts començaran en la data assenyalada a les 7 de la tarda, a excepció del de Kepa Junquera, que començarà a les 10 de la nit.

Aquest festival, que ja s’ha convertit en un dels festivals de música de referència al Pirineu, aprofita els escenaris únics de que disposa, que combinen la bellesa natural i la riquesa patrimonial. Obrirà el cicle la cantant Maria del Mar Bonet, que celebra el seu cinquantè aniversari als escenaris, i que actuarà el 29 de juliol al Casal Camprodoní.

La Sala El Molí de Sant Pau de Seguries acollirà l’espectacle Gospelbreathe, de la formació Tastet de Gospel, el 4 d’agost. El relleu l’agafarà Molló, l’11 d’agost, amb l’actuació de la cantant Judit Neddermann, que presentarà el seu darrer disc, Nua, a la Sala de Ball.

El 12 d’agost la Plaça de l’Om de Llanars acollirà l’actuació de l’acordionista basc Kepa Junkera, que estarà acompanyat de les formacions Sorginak i Tururut Bonaigua. Sorginak és un grup de cantants i percussionistes basques que l’acompanyen des de fa uns anys, mentre que Tururut Bonaigua, liderat per Amadeu Rosell, és un grup català de música tradici0onal que col·labora amb Junkera des del 2014.

El festival el clouran el 19 d’agost Les Violines, a la Sala Cooperativa de Vilalonga de Ter. Aquest grup va néixer el 1996 amb l’objectiu d’oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional catalana amb el violí com a instrument protagonista. Més tard el grup incorpora l’acordió diatònic, fins arribar finalment a la formació acústica actual de tres violins, acordió diatònic i contrabaix. Les Violines, que està format per Simone Lambregts (direcció musical/violí), Joana Gumí (violí), Núria Balcells (violí), Clara Ribatallada (acordió diatónic) i Maribel Rivero (contrabaix), vol reivindicar i animar la participació de dones instrumentistes professionals dins del món de la música tradicional catalana.

Foto Judit Neddermann: Noemí Elias