La Cúpula de les Arts, una nova oferta cultural i d’oci a Girona

La Cúpula de les Arts és una nova infraestructura d’oci i cultural de la que disposa Girona, provinent íntegrament de la iniciativa privada. La Circus Arts Foundation (CAF), liderada per Genís Matabosch, que també organitza el Gran Circ de Nadal al desembre i el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, és la promotora d’aquesta iniciativa que permetrà que al bell mig de l’eixample de la ciutat, en l’encreuament entre el carrer Emili Grahit i la carretera de Barcelona, s’hi hagi instal·lat una vela espectacular. Es tracta d’una vela polivalent en forma d’iglú gegant, que ofereix al públic una visió panoràmica sense columnes i té una alçada de 14,5 metres. La planta té forma de polígon regular de setze costats i 28,5 metres de diàmetre. A més, la vela disposa d’una grada amb diverses possibilitats de configuració, amb escenaris de dimensions variables i un aforament que també pot variar fins arribar a poc més de 800 persones.

Úniques, un festival de dones valentes i amb talent

La Cúpula de les Arts s’estrenarà amb el festival de música i teatre Úniques, demostrant que l’equipament és ideal per acollir qualsevol mena d’esdeveniment, relacionat amb qualsevol llenguatge de les arts escèniques, però també espectacles i esdeveniments corporatius. El festival Úniques omple un buit d’una oferta inexistent a Girona fins ara, per a un públic molt ampli i d’un marcat caràcter comercial, a preus realment populars que oscil·len entre els 6 i els 48 euros. Així, a la Cúpula s’hi podran veure artistes com Chenoa (20 d’octubre), Mont Plans (26 d’octubre), Núria Fergó (27 d’octubre), La Lloll (28 d’octubre), Beth (16 de novembre), Antonia San Juan (17 de novembre), La Húngara (1 de desembre) i Azúcar Moreno (2 de desembre). La tria del cartell, exclusivament femení, respon a un criteri que dona prioritat a dones “valentes, amb talent i amb un carisma desbordant”, segons Matabosch. El festival té una vessant solidària, ja que, coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama, un euro de cada entrada anirà a parar a l’Associació AECC-Catalunya contra el Càncer. Podeu comprar les entrades pel festival en aquest enllaç.

Un nou circ per fires, el Charlie Rivel

Les Fires de Sant Narcís són dates molt especials per a la ciutat, que tradicionalment compta amb una oferta circense notable. Enguany es reforçarà aquesta activitat, ja que la Cúpula de les Arts serà la seu, del 31 d’octubre al 4 de novembre, del Circ Charlie Rivel. Es tracta d’una producció de la CAF, que ha fet una tria de números premiats en els millors festivals de circ del món, protagonitzats per primeres figures dels grans circs europeus. Acompanyarà l’espectacle en directe l’orquestra del prestigiós Cirque Bouglione de París. Els preus van dels 7 euros de l’entrada més barata als 27 la més cara. Podeu comprar les entrades pel Circ Charlie Rivel en aquest enllaç. La CAF, a més, va anunciar que trasllada les seves oficines, fins ara establertes a Figueres, a Girona, a uns baixos de la Plaça d’Europa, a escassos 100 metres de l’espai on està instal·lada la Cúpula de les Arts, un pàrquing que fins ara era en desús. En aquestes oficines, a més de vendre les entrades dels esdeveniments programats a la Cúpula, s’hi estableix Tot entrades, un espai amb uns amplis horaris d’obertura -de dimarts a dissabte, d’11 del matí a 9 del vespre- que permet a l’espectador adquirir les seves entrades de manera física i amb atenció personalitzada. La CAF, promotora d’aquest servei, l’ofereix a tots els promotors i agents culturals que operen a la zona.