La nostra Temporada Alta. Per a la família

El festival Temporada Alta ha fet la seva pròpia divisió pel que fa als espectacles familiars, és El Planter, que és un segell de qualitat, però la tria que us proposem agafa alguns espectacles d’aquesta secció del festival, però també d’altres que no hi són, però hi podrien ser.

Alguns espectacles ja han estat proposats en altres posts, com ara Fair Play i Corroc (indispensables), d’altres segur que ja en teniu referències i estarà ple fins a la bandera, com ara El Petit Príncep, però us posen l’accent sobre, per exemple, Concerto a tempo d’umore, dirigit per Jordi Purtí, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà. Purtí és un mestre barrejant l’humor gestual amb la música clàssica. Ho va fer a Hop!Era, ho va tornar a fer a Operetta, amb el Cor de Teatre, i ara ho repeteix, en aquest cas en format orquestra amb l’OCE.

Cirkopolis, dels canadencs Cirque Éloize, o Carrousel des moutons (Carrusel dels xais), de d’irque & fien, són espectacles de circ contemporani, aquell que a més d’habilitats purament físiques, o trucs visuals hi inclou un fil conductor conceptual. Formalment és circ, enriquit amb tot un seguit de llenguatges artístics -dansa, audiovisual…-, però que permet múltiples lectures, de manera que per a la canalla és perfectament adequat a partir de 6 i 3 anys, respectivament.

Pell de llarinté, cua de tiré i La llavor de foc són les nostres dues darreres propostes familiars. Tenen en comú que tots dos es basteixen a partir de contes, de tradicions com l’africana en el cas del primer i, en el cas del segon, a més de l’africana, la grega o la italiana. Moisès Maicas dirigeix Pell de llarinté…, la base és un conte tradicional mandinga, una al·legoria de les festes del naixement i dels noms (bateig) dels mandinga i tot un seguit d’activitats que conformen la vida d’una comunitat com la festa, el ball, l’alegria, la cacera… La llavor del foc té un format diferent. S’ofereix totes les escoles de Girona, a les quals un viatger enigmàtic explicarà, als alumnes de quart de primària, històries que recullen mites de diferents cultures. Així doncs, directores i directors d’escoles de Salt i Girona, ja feu tard a demanar la presència del Viatger a la vostra escola!