La Selva? Perquè és l’inici de la Costa Brava (25 quilòmetres de litoral); perquè hi ha una concentració poc habitual de poblacions balneàries (3 viles termals); perquè s’hi poden fer un munt de rutes (920 quilòmetres); perquè s’hi poden trobar 3 jardins botànics; perquè la gastronomia selvatana és puntera (700 restaurants); perquè és un paradís i l’aigua és una riquesa (500 fonts i 2 parcs naturals); perquè el patrimoni cultural escampat pel territori és ingent (15 castells i fortaleses) i perquè els serveis turístics són de primera. Aquest 8 raons són prou motiu per visitar aquesta comarca i per aprofitar les 4 rutes culturals que t’ofereix La Selva Turisme.
Ruta 1: Els orígens de l’antiguitat
La ruta proposa visitar els elements patrimonials més remarcables de la prehistòria i el món antic a la Selva: Poblat iber de Montbarbat, Museu Etnològic del Montseny – la Gabella, Conjunt termal de Sant Grau, Camp dels Ninots, Centre d’Interpretació del món Iber, Torre Sepulcral dels Avellaners de can Sala, Recinte fortificat de Puig de Castellet, Les Cavorques, Vil·la romana dels Ametllers, Museu Municipal de Tossa de Mar i Monuments megalítics de Tossa de Mar.

Ruta 2: El Modernisme a la Selva
- El Modernisme, moviment cultural i artístic que es va desenvolupar a Europa a finals del XIX i principis del XX, a Catalunya hi va tenir una personalitat pròpia, i la Selva conté molts elements que s’hi poden adscriure. Per això us proposem visitar els elements modernistes presents a les viles de Sils i Vidreres, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari, Lloret de Mar, Caldes de Malavella, Breda, Blanes, Arbúcies i Anglès.

Ruta 3: Els castells de la Selva
- Que la Selva és terra de castells és indubtable. Molts tenen l’orígen als segles IX i X i d’altres, els típics castells feudals, al segle XI. El més destacat és, possiblement, el de Montsoriu, que va pertànyer als poderosos vescomtes de Cabrera. La variteta tipològica és un dels trets més destacats del conjunt de fortaleses que s’estenen pel territori. Cal remarcar la preservació de dues vil·les fortificades: Tossa de Mar i Hostalric. La ruta proposa visitar els castells de Vilobí, Sant Iscle, Fornils, Farners, Argimon, Sant Joan (Lloret), Malavella, Caldes, Brunyola, Sant Joan (Blanes), Montsoriu, les muralles de la Vila Vella de Tossa, la Torre Ponsa, les muralles i el castell d’Hostalric, el castell-palau dels vescomtes de Cabrera, el nucli antic d’Anglès i el Museu Etnològic del Montseny – la Gabella.

- El desenvolupament del Romànic, entre els segles X i XIII es va viure plenament a la Selva, és per això que hi ha un munt de monuments, alguns força desconeguts, que són visitables. Monestirs (5), ermites, esglésies i capelles formen una ruta circular que es pot iniciar en qualsevol punt. La proposta aplega les següents visites: Capella de Santa Margarida, Església de Sant Julià del Llor, Església de Sant Miquel de Cladells, Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda, Monestir de Sant Pere Cercada, Capella de la Mare de Déu de Farners, Església de Sant Feliu de Buixalleu, Església de Sant Llorenç de Gaserans, Capella de la Mare de Déu d’Argimon, Església de Sant Martí de Riells, Església de Sant Llop de Viabrea, Església de Sant Pere d’Osor, Mare de Déu del Coll, Sant Esteve de Massanes, Ermita de les Alegries, Capella de Sant Just i Pastor del Plademunt, Església de Sant Esteve de Caldes, Ermita de Sant Romà, Església de Santa Maria de Breda, Monestir de Sant Salvador de Breda, Església de Sant Pere Desplà, Església de Sant Cristòfol de Cerdans, Capella de Sant Pere de Montsoriu, Església de Sant Amanç, Ermita de Sant Pere Sestronques, Església de Sant Agustí de Lloret Salvatge, Església de Sant Marçal del Colomer, Ermita de Santa Brígida i Monestir de Santa Maria d’Amer.
