La Vall de Camprodon commemora el 360 aniversari del Tractat dels Pirineus

El 7 de novembre del 1569 es va signar el Tractat dels Pirineus per part dels representants de Felip IV i dels de Lluís XIV, que va posar fi a la Guerra dels Trenta Anys i va suposar la cessió a França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya, dibuixant l’actual frontera. Enguany, per tant, es commemora el 360 aniversari d’aquest episodi transcendental de la història de Catalunya i la Vall de Camprodon ha organitzat una jornada amb diverses activitats pel proper dia 1 de juny, a les quals hi esteu convidats.

La jornada s’iniciarà a 2/4 de 9 del matí amb la sortida guiada De Muga a Muga per Molló, a peu des de Coll d’Ares. L’activitat és gratuïta, però les places són limitades i cal fer una inscripció prèvia al correu electrònic mancomunitat@valldecamprodon.org, fins el 30 de maig a les 12h. Les places s’adjudicaran per ordre d’inscripció. La durada prevista de la sortida és de 4 hores i mitja i es recomana als participants que tinguin una bona condició física, portar bon calçat i un vestuari adequat a l’activitat de muntanya.

A la tarda (18h), a l’ajuntament de Molló, Alícia Guillaumes, tècnica que executa el projecte El patrimoni militar de la Vall de Camprodon, oferirà una breu ponència titulada L’Edat Moderna a la Vall de Camprodon i el Tractat dels Pirineus. Posteriorment (18.30h) el doctor per la UB, Joan Capdevila, pronunciarà la conferència La delimitació de la frontera hispano-francesa. La jornada es clourà amb la visita a l’exposició 360 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus. La frontera: terra de pas, que quedarà oberta al públic al mateix consistori fins el 16 de juny.