La Wäwä, ‘A flor de pell’

La Wäwä, personalitat artística d’Alba Falgarona, és la protagonista de la tercera estació del cicle Subtil, que acull l’Espai 3er Esquerra. La Wäwä hi instal·larà en aquesta sala l’exposició A flor de pell, que pren com a punt de partida el viatge realitzat al llarg del Camino de Santiago. En aquest treball, l’artista busca reflectir de quina manera tots aquests paisatges viscuts l’han transformat, construint una sèrie d’imatges en les quals el seu propi cos muta com a conseqüència d’aquesta vivència.

Segons el programa de la mostra, comissariada per Sol Riera, la Wäwä “és una creadora d’instants, il·lustradora de moments precisos, de wäwäs carregades de missatges i intencions. El seu relat neix de personatges amb mirades narratives, d’expressions subtils carregades d’emoció i significat, que revelen el secret ocult en el dibuix. L’artista ens sedueix amb un treball on té l’habilitat de congelar la història i condensar-la en un sol fotograma, en l’instant precís, en el moment clau on l’expressió de la pell, el gest i el cos desvelen la voluntat del context. Les seves nines, nenes o dones, o totes elles a la vegada, amb totes les connotacions implícites, desprenen emocions barrejant calidesa amb dolor i fragilitat amb seguretat. Dualitat que, al mateix temps, es veu plasmada en insinuar situacions i sentiments que desemboquen en una acció difusa entre la realitat i la ficció”.

El cicle Subtil  està comissariat per Sol Riera (1981), segons la qual aquest “que gira entorn de les essències imperceptibles que desprèn un cos. Només alguns éssers perspicaços són capaços de desvelar l’extracte que desprèn la pell i veure’n allò que en resta colgat.” El cicle el va obrir Estel Ciurana a principis de setembre amb Sibil·lina, ha continuat Mar Serinyà amb la mostra Ritme de la natura, que es pot visitar fins el 17 de novembre i el tanca la Wäwä, que inaugurarà el 24 de novembre (19.30h) i clausurarà l’exposició el 22 de desembre. Aquestes tres artistes, segons Riera, “mostren amb subtilesa els missatges que s’amaguen darrere de les seves representacions. La sensualitat, la força, la calidesa i la contundència del cos femení desvela múltiples interpretacions que subtilment ens van descobrint.”

Aquest cicle dóna continuïtat al projecte editorial que CoEspai va iniciar a mitjan del 2015, Edicions 3er Esquerre, que va debutar en aquest àmbit amb el cicle Realitats alterades. Com en el cas d’Estel Ciurana, Ecicions 3er Esquerre també editarà un llibre d’autor de l’obra de Mar Serinyà. La col·lecció es podrà adquirir en el seu conjunt, o cada llibre de cada creadora de manera independent. L’editorial entén que cada llibre és una prolongació i no un catàleg del projecte expositiu de cadascuna d’aquestes tres creadores.