La Xarxa Gironina de Cafè-Teatre torna a engegar

La Xarxa Gironina de Cafè Teatre va encetar la seva nova temporada dijous passat al Centre Can Gruart de Vilablareix, amb l’espectacle In vino veritas, de la pallassa Merche Ochoa. Aquesta artista forma part del cartell del darrer trimestre d’enguany juntament amb  Juancallate, Tactilicuä i República Tòxica, Marta Reyner, Cia. Ortiga, Criant Pèl, Carlo-Mô & Mr. Di, Rubén Martínez Santana, Yoshi Hioki, Vivir del Bolo i La flor roja.

La programació de la xarxa mira de ser eclèctica, barrejant diverses disciplines escèniques com els pallassos, els monòlegs, teatre, màgia, titelles, noves tendències o contes per adults sempre intentant mantenir, segons els organitzadors, el rigor artístic, en una fórmula que combina les arts escèniques amb la possibilitat de fer una copa o un mos. Els espectacles són de petit format i fomenten la proximitat amb el públic.

La xarxa, un circuit d’espectacles de petit format, ha anat creixent amb els anys, des que el 2010 es va celebrar, amb la complicitat de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, la primera edició del cicle de cafè-teatre Les Nits del Coro. Des de llavors, a més de Sarrià de Ter, s’han afegit al circuit les localitats de Platja d’Aro, Vilablareix, La Bisbal d’Empordà i, aquest any la novetat és Cassà de la Selva. L’Associació Gironina de Teatre (AGT), organitzadora del circuit, ja ha anunciat que treballa per incorporar més localitats a la proposta. El suport de les àrees de Cultura dels ajuntaments respectius resulta indispensable, així com la col·laboració dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

Cada espai té el seu dia setmanal i un horari inalterable dedicat a les sessions de la xarxa. Així, Cassà de la Selva, el municipi recentment incorporat, oferirà la programació els divendres (Les Nits de la Coma), cada quinze dies, a 2/4 de 10 de la nit a l’Espai del Casal, fins el mes de març. Per la seva banda la resta d’espais han marcat les següents dates i horaris: Les nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, els divendres a les 21 h; Les nits de Can Gruart a l’edifici de Can Gruart de Vilablareix, mensualment els dijous alterns a Sarrià de Ter a les 21:30 h i Les nits del barri del Convent al claustre del Convent dels Franciscans de La Bisbal d’Empordà, els dijous d’estiu a les 21:30 h.

Aquí podreu trobar la programació de la Xarxa Gironina de Cafè-Teatre del darrer trimestre del 2016.