L’Emergent escampa un any més la cultura pel Gironès a través de les arts en viu

El Festival Emergent serà puntual a la seva cita amb l’estiu, malgrat les circumstàncies, o millor dit, adaptant-se de manera admirable a les circumstàncies i escamparà novament la cultura, a través de les arts en viu, a 6 municipis del Gironès. Del 25 de juny al 4 de juliol la quinzena edició del Festival Emergent farà acte de presència a Sarrià de Ter (25 de juny), Fornells de la Selva (26 de juny), Cervià de Ter (27 de juny), Vilablareix (2 de juliol), Sant Gregori (3 de juliol) i Madremanya (4 de juliol), en tots els casos a partir de les 9 de la nit, de manera que incideix especialment en localitats de menys de 5.000 habitants.

Fel Faixedas.

El cartell conjunt de l’Emergent fa molt de goig: Ferran Palau, Sanjosex, Mazoni, Koko-Jean & The Tonics, Judit Neddermann, Halldor Mar, Las Karamba, Fel Faixedas, Pau Alabajos, Sr. Marcel·lí i Sr. Bohigues, Enric Montefusco, David Mauricio, Pere Rafart, Anna Confetti, Elena Martinell, Puppae Company, Cia. Puntmoc, La Reina, Yldor Llach, Cia. Helena Canas & Mac Lapuerta, Maria Villate, Silver and Gold, Txema, Kumbara i David Julià són els 25 artistes que hi participen a les 6 vetllades previstes.

L’Emergent és un festival poc convencional. Acull espectacles de petit format i de curta durada, de manera que no hi ha gaire aparell escènic, la qual cosa permet que llueixi el talent dels artistes participants. Les vetllades programades per a cada poble segueixen uns criteris que tenen en compte diversos factors: primer de tot la qualitat, per continuar amb la diversitat de disciplines i l’equilibri entre aquestes en cada vetllada, així com el ritme i el dinamisme de cada funció. A l’Emergent, en una mateixa vetllada, es poden veure espectacles de diverses disciplines artístiques com ara màgia, mim, teatre, dansa, circ, música, titelles, humor o clown. És per això que, amb el pas del temps, alguns espectadors de l’Emergent han estat uns privilegiats, ja que han presenciat els primers passos de creadors que, posteriorment, s’han consolidat en el panorama artístic català.

Elena Martinell i Glòria Garcés, a ‘Àries de reservat’.

El festival, organitzat per l’Associació Fringe, compta amb el suport de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès i dels diversos ajuntaments que acullen vetllades. Un dels trets distintius de l’Emergent que, de fet, és el que li dona nom, és l’aposta que fa per artistes emergents, que tot just comencen la seva singladura professional i artística, combinant-los amb d’altres de consolidats.

Anna Confetti, l’Steffi d’A la fresca.

Pel que fa a les mesures de seguretat respecte la COVID19, els seients es distribuiran per grups segons l’ordre de compra d’entrades. L’organització ja ha anunciat també que les diverses vetllades seguiran tots els protocols establerts per lluitar contra la pandèmia del covid-19. El preu de l’entrada per vetllada és popular: 10 € en la venda anticipada en línia i a l’Ajuntament de cada municipi; 13 € per persona a la taquilla i 3 € pels menors de 8 anys. Hi haurà servei de bar i menjars cada dia. Podeu comprar les vostres entrades en aquest enllaç.