L’Emergent omplirà d’art les places de sis pobles del Gironès

ae2593_de7b749674ec4d24bed4f46e994393fc-mv2L’Emergent té un lema encertadíssim: “les arts escèniques a la plaça del poble”. Aquest festival d’arts escèniques del Gironès, que es celebrarà del 30 de juny al 9 de juliol a diversos pobles d’aquesta comarca, està organitzat per l’Associació Fringe, que és d’on parteix la idea, i pel Consell Comarcal del Gironès. Sarrià de Ter (30 de juny), Quart (1 de juliol), Cervià de Ter (2 de juliol), Vilablareix (7 de juliol), Fornells de la Selva (8 de juliol) i Madremanya (9 de juliol), seran les sis seus d’aquesta mostra pluridisciplinar -aquest any s’ha reduït el nombre de seus-, que reunirà més d’una trentena llarga d’artistes.

Joan Miquel Oliver, Lluís Gavaldà i Trau, Brodas Bros, Hora del Joglar, Gossos, Peyu, Cris Juanico, el Sr. Bohigues, Mazoni, Los Galindos, Xarim Aresté, Guillem Roma o Pau Alabajos són els noms més coneguts del cartell, en què es barregen amb d’altres com ara Estampades, al Corcoles, The Sey Sisters, Endika Salazar o Sr. Mit. La selecció artística resulta força equilibrada, mirant de repartir els gèneres per tal que cada vetllada, que es tanca amb el ja tradicional foto-sketx de David Julià, sigui una veritable sessió de varietats.

los-galindos-foto-iiL’Emergent, dirigit per Pau Marquès, continua fidel a l’esperit original que en va propiciar el naixement ara fa dotze anys, que són bàsicament dos: el primer una barreja de creadors o intèrprets consagrats, que usen diversos llenguatges artístics (teatre, música, circ, màgia, fotografia, dansa, clown, humor…), amb d’altres que tot just comencen la seva trajectòria o no tenen tanta projecció. Aquesta barreja permet que els artistes per consolidar siguin descoberts per un públic que no els coneixia. El segon objectiu de la mostra és dur artistes d’un cert nivell a poblacions petites en què seria difícil veure’ls, per raons òbvies, i ho fa a l’espai públic per excel·lència, la plaça, i a uns preus absolutament populars (10 euros la vetllada, 7 euros si compreu entrada anticipada i un abonament pels 6 dies per 30 euros). El format de la mostra també és peculiar, ja que les intervencions dels participants són breus, difícilment superen la mitja hora, de manera que la vetllada és molt àgil. L’Emergent s’ha revelat, doncs, com una eina molt valuosa per a la promoció de la cultura popular.