L’Empordanet entra en escena amb ‘Il·lusiona’t’

És sabut que als pobles petits, amb pressupostos modestos i sense espais escènics, és complicat que arribin espectacles professionals. Un dèficit que el cicle Il·lusiona’t. L’Empordanet a escena mira de cobrir des de principis d’aquest any. Una desena de municipis de menys de dos mil habitants de l’Empordanet, de la mà de l’actor Pep Vila i el seu Estat Particular de Tor -espai de creació i productora-, s’han posat d’acord per oferir una programació teatral conjunta adreçada a un públic familiar.  La iniciativa, que compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i la Generalitat, incentiva els pobles participants a habilitar alguns espais per a les propostes escèniques que acolliran, majoritàriament locals socials o espais polivalents.

La unió de totes les institucions i el criteri artístic de Pep Vila, que és qui fa la tria dels espectacles, permet engegar aquest cicle que ha estat definit com una proposta “per als petits dels pobles petits”. La mostra va començar el mes de gener amb Tripula, dels Farrés Brothers, a Verges, i continuarà amb el Menut Cabaret, de la companyia Sola & Tully (18 de febrer al Teatre de Rupià, 3 euros); els Contes amagats de Marcel Gros (4 de març al local polivalent de Parlavà, 5 euros); la llegenda de l’August, el primer pallasso del món, recreada per Claret Clown a Sóc un pallasso (18 de març al local social de Jafre, 3 euros); l’amistat entre una nena i un núvol que explica la Companyia Ortiga a Kumulunimbu (8 d’abril al local nou d’Ultramort, 5 euros); l’espectacle Pianissimo Circus de Cirquet Confetti (22 d’abril al local social de Bellcaire, 4 euros); la barreja de màgia i titelles de Fèlix Brunet a El domador de puces (6 de maig a La Sala de Colomers, 3 euros); els titelles de la companyia Peus de Porc amb l’obra A taula! (13 de maig al CEM l’Empordanet de la Tallada, 4 euros), i la proposta de titelles, actors i objectes variats dels Farrés Brothers a Operació A.V.I. (10 de juny a la sala La Basseta de Garrigoles, 3 euros). Tots els espectacles comencen a les 6 de la tarda.

Les entrades es poden adquirir a partir d’una hora abans de la funció a la taquilla, però també es poden fer reserves a través del correu empordanet.escena@gmail.com. També hi ha la possibilitat d’aprofitar descomptes familiars d’entre un 10 i un 20 % a partir de la compra de quatre entrades per a un mateix espectacle. Si hi hagués veïns que es volen desplaçar a pobles de la rodalia per assistir als altres espectacles, podran solicitar servei de bus al seu ajuntament, amb una setmana d’antelació.