Les obres de Ruth Cepedano i Cristina Márquez dialoguen al Museu de la Terrissa

Les obres de les ceramistes Ruth Cepedano i Cristina Márquez entren en diàleg en l’exposició Tangents, un espai, dues mirades, que es va inaugurar el passat 27 d’octubre al Museu de la Terrissa de Quart. Aquesta és la quarta mostra fruit de la col·laboració entre el museu i l’Associació Ceramistes de Catalunya (ACC) i es podrà visitar fins el 17 de desembre.

En l’espai comú que ofereix la ceràmica, dues mirades es troben per després emprendre camins diferents a l’hora de materialitzar les idees. Tangents és una mostra de dues aproximacions a la ceràmica artística contemporània. El treball de la Ruth Cepedano no busca cap reflex conscient de formes concretes. La seva expressió, això sí, es genera en el cau de cultiu de la natura i pren forma a través del filtre de les emocions. L’obra de la Cristina Márquez es defineix per la subtilesa i la fragilitat representades en la porcellana. Aquest material ha esdevingut protagonista en les seves instal·lacions que oscil·len entre la reflexió i la mirada.

La resta de mostres del cicle han portat a Quart les obres de Nuri Negre, Mercè Pla i Jordi Marcet i Rosa Vila-Abadal. Pel proper any 2019 ja hi ha altres artistes programats en aquest cicle. Tots aquest artistes formen part de l’ACC, una entitat que aplega a més 350 socis actius, entre ceramistes, terrissers, estudiants, col·leccionistes i artistes de tot Catalunya.