L’Escala, primera Vila del Llibre marinera

L’Escala serà la primera Vila del Llibre marinera aquest cap de setmana, en que es convertirà en la capital literària del país. Des de divendres dia 22 de febrer i fins diumenge dia 24 es celebraran vermuts literaris, exposicions, tallers, presentacions de llibres, visites guiades, recitals poètics, actes gastronòmics, actes infantils i familiars, concerts i un seguit d’actes que pivotaran al voltant d’un mercat en que prendran part més d’una trentena d’editorials i que estarà situat al carrer de La Platja.

Aquest mercat serà l’epicentre físic de la fira que, com si pugés la marea per tres dies, inundarà la vila de llibres, de manera que es faran actes en espais com la plaça Víctor Català,  l’Alfolí de la Sal, el Museu d’Empúries, El Molí de l’Escala, la Biblioteca municipal, la Taverna de la Sal, Can Cinto Xuà, El Gavià, la Botiga Vilabrú, la Terrassa Caravel·la o Can Mallarenga.

L’Escala, doncs, que forma part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya juntament amb Bellprat, Cervera, Montblanc i la Pobla de Segur, serà, durant tres dies, la seu d’un veritable festival literari, una trobada multitudinària amb un mercat d’editorials independents, llibreries de vell, llibres d’artista i desenes d’activitats en les quals la protagonista és la ciutadania.

150è aniversari del naixement de Víctor Català

D’entre els actes que es celebraran, cal destacar els que estan relacionats amb l’escriptora Víctor Català (Caterina Albert), veïna de la vila altempordanesa i d’alguna manera un dels fils conductors de l’esdeveniment, amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement. El més remarcable és l’estrena de Solitud 360º, una experiència immersiva de llums, ombres, fotografia i música, que té com a objectiu que el públic visqui en primera persona el camí emocional que recorre la Solitud de Víctor Català. Aquesta estrena es complementa amb l’exposició ‘Solitud’, una obra universal, que estarà instal·lada a l’Alfolí de la Sal, en la qual es mostraran peces i documents originals propietat de Víctor Català, així com part del patrimoni cedit per la seva família a l’Ajuntament de l’Escala. Una de les peces és el manuscrit original de Solitud -270 pàgines amb la lletra manuscrita de l’escriptora- que s’exhibeix per primera vegada.

Els lectors, a més, també podran gaudir de taules del llibre (col·loquis) en les quals prendran part escriptors com Vicenç Pagès, Núria Esponellà, Eva Baltasar, Raül Garrigasait, Oriol Ponsatí-Murlà (també editor), Martí Gironell, Coia Valls, Sílvia Soler, Maria Carme Roca o Joan-Lluís Lluís.

Veniu a l’Escala a passar un cap de setmana de llibre!