L’Estartit, plaça forta europea del jazz gràcies al seu festival

El Festival de Música de Torroella de Montgrí va engegar l’any 2014, donant continuïtat a una iniciativa del mateix festival dels anys 80, un cicle dedicat al jazz que complementava la seva extensa oferta de concerts, majoritàriament de música clàssica. En una certa operació de ‘descentralització’, els responsables del festival van posar les bases del Festival de Jazz de l’Estartit, que enguany celebra la seva cinquena edició amb un cartell homologable en qualitat als dels millors festivals europeus. Julian Lage Trio, Stefano Bollani, Bruce Barth Trio, Paolo Fresu, Richard Galiano & Jan Lundgren, The Street of New Orleans & Mark Braud, Jonah Smith & David Soler i Paquito D’Rivera & Pepe Rivero Quartet són alguns dels artistes o grups que formen part del cartell del festival baixempordanès.

Camí de la consolidació, el canvi més rellevant en aquesta edició del festival és el de l’escenari principal. A partir d’ara la plaça del Passeig del Molinet serà el nou escenari principal del Festival de Jazz de l’Estartit, un emplaçament en el qual el públic gaudirà d’una vista panoràmica de les Illes Medes que quedaran al darrera dels artistes. L’objectiu és atorgar un tret diferencial al festival, instal·lant l’escenari  davant de la roca de la Bleda i les Illes Medes. Als voltants de l’escenari s’hi construirà una graderia per acollir 450 persones i a poca distància s’instal·larà una zona de food trucks. Aquest espai d’esbarjo comptarà amb una terrassa amb vistes al mar i a les Illes Medes.

El festival es celebrarà del 13 de juliol al 22 d’agost en diversos escenaris. A més d’El Molinet, a la Platja de l’Estartit i al Molí del Mig també s’hi celebraran concerts. El festival l’obriran el dia 13, a la platja, el duet format per Roger Jiménez i David Pérez amb un repertori basat en clàssics del funk & soul amb pinzellades d’altres gèneres.

Fins ara, la cita Jazz Festival l’Estartit ha acollit músics i artistes tan destacats com: Trio Brad Meldhau -John Scofield – Mark Guiliana; Trio Albert Sanz – Javier Colina -Al Foster; Avishai Cohen Trio; Dianne Reeves Quintet; Jerry González, Perico Sambeat, Chano Dominguez, Martirio, Horacio Fumero, David Xirgu, Jordi Sabatés; David Soler; Esteve Pi; Llibert Fortuny; Miles Sanko; Joan Mar Sauqué – Joan Chamorro, The Gramophone Allstars & Judit Neddermann; Madeleine Peyroux Trio; Kandace Springs; Trio Mezquida-Aurignac-Prats o Carles Benavent Trio.