Levi Orta, guanyador d’Art en Ruta, investiga sobre el component creatiu de la política

L’artista Levi Orta, guanyador del premi Art en ruta 2019, ja ha iniciat el recorregut itinerant d’exposicions de la seva obra a les comarques gironines. La proposta expositiva Levi Orta, copista d’artistes-polítics és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art, usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política. El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art. La proposta de l’artista es composa de sis obres i un vídeo que recopila fragments documentals i dialoga amb el conjunt de la obra: Creación política (2010-2013, sèrie sobre pintures i dibuixos realitzats per cèlebres polítics); Bocetos-Detalles (2018, pintures sobre lli i impressions fotogràfiques); Copia de una obra de Francisco Franco viaja segura por toda España (2014, acrílic sobre fusta); La Firma (2012, aquarel·les sobre paper); Automatismos de Juan de la Cosa (2014, dibuixos sobre paper); Singing Alone (2014, vídeo-instal·lació).

Girona, Arbúcies i Blanes tenen data

L’exposició, que ja ha passat per Osor i Perpinyà, arriba a Girona en el marc del festival Innund’Art (del 31 de maig al 22 de juny) per viatjar posteriorment a Arbúcies (del 31 de juliol al 8 d’agost) i a Blanes (del 13 de setembre al 12 d’octubre). L’obra també passarà pels municipis d’Anglès, Sils, la Cellera de Ter, Vilobí d’Onyar i Santa Coloma de Farners en dates encara per determinar.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. Aquesta acció s’emmarca en la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal www.selva.cultura.cat de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva.

Imatges: http://ortalevi.blogspot.com/