L’excepcional col•lecció Arroyo de fotos autografiades. Museu del Cinema

woody allenEl  2010 el Museu del Cinema va incorporar  als seus fons la important col·lecció Vicenç Arroyo, que constava de 2.591 fotografies principalment d’actors i d’actrius de cinema des dels anys 1940 fins l’actualitat, totes les fotos tenien la signatura autògrafa original.

Gairebé la totalitat de les fotografies són retrats d’estudi, per tant de promoció, d’actors i actrius de cinema, sobretot nordamericans (Hollywood) i anglesos. Vicenç Arroyo va començar a col·leccionar aquestes fotografies de molt jove, les primeres a partir de 1947 i fins l’actualitat. Arroyo va aplegar aquesta col·lecció sol·licitant les imatges a les diferents productores, o bé comprant-les en subhastes i establiments especialitzats o, en molts casos, demanant la signatura directament a l’actor o a l’actriu, és per això que moltes estan explícitament dedicades a ell.

ava gardner3

Fa  uns 30 anys, Vicenç Arroyo va decidir col·leccionar també fotografies amb autògrafs de guanyadors dels premis Oscar. Avui ja té fotografies autografiades de gairebé tots els guanyadors, des de la primera edició dels Oscar fins a l’actualitat. Aquesta col·lecció també serà dipositada al Museu del Cinema per desig explícit d’Arroyo.  De fet cada any el museu continua rebent imatges noves de la col·lecció curosament entregades en àlbums, fet que ha fet engrandir la col·lecció fins a les 7.400  actuals, totes elles conservades al Museu que està catalogant minuciosament tot aquest interessant fons.

Petits regals que el Museu va rebent a mesura que Arroyo completa de manera escrupolosa aquesta excepcional col·lecció.

Jordi Dorca (Tècnic de Comunicació del Museu del Cinema de Girona, Col·lecció Tomàs Mallol)