L’exposició sobre Josep Berga amb llengua de signes al Museu de la Garrotxa

El festival d’experiències culturals Som Cultura, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha programat un seguit d’activitats inclusives dins el cicle. La setmana passada va ser una visita adaptada per a persones amb discapacitat visual a la ciutat ibèrica d’Ullastret. Aquest cap de setmana, l’activitat es centra a la Garrotxa i el Baix Empordà.

El Museu de la Garrotxa ofereix aquest diumenge dia 11 (12h) la visita guiada amb interpretació a la llengua de signes a l’exposició ‘Josep Berga i Boada. El despertar de les coses i dels adormits’. Josep Berga i Boada (1872-1923) va ser un artista polifacètic, de tarannà compulsiu i contradictori. La seva obra és un reflex fidel del seu temps i del seu caràcter colèric.

Berga no va defugir cap repte artístic i va furgar en totes les disciplines possibles, que van donar com a fruit obres trencadores. L’artista es va amarar de l’esperit bohemi dels artistes francesos del tombant de segle i la seva vida nocturna. Berga es considerava un artista lliure, que va fer de la seva vida el seu art i que feia, en la mesura del possible, el que li plaïa. Aquesta exposició mira d’apropar al públic la vida i obra de Berga, exemple de modernitat absoluta, moltes vegades menystinguda per la historiografia. A banda de la visita guiada, l’exposició s’ha concebut seguint els criteris d’accessibilitat per a diversos col·lectius i disposa d’un Dossier de Lectura Fàcil que permet la visita lliure a l’exposició.

La visita és gratuïta i el punt de trobada on s’iniciarà és la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. Més informació i reserves: 972 27 11 66 / museu.garrotxa@olot.cat.

Foto: Blai Farran