Mar Serinyà i els Ritmes de la Natura

Mar Serinyà (Torroella de Montgrí, 1986) s’endinsa en la natura, en copsa el ritme, la respiració i hi compassa la seva, com una mena de procés de mimetització, per tal que aquest entorn sigui el punt de partida de la seva obra. Mar Serinyà inaugurarà el proper 20 d’octubre (19.30h) l’exposició Ritme de la Natura, que es podrà visitar fins el 17 de novembre, a l’Espai 3er Esquerra (CoEspai) de Girona. Aquesta artista performativa ofereix un tast en aquesta mostra del projecte que va iniciar durant una residència artística a la Fundació Olivar. Ensenyarà al visitant de la mostra cadascuna de les fases del treball utilitzant diferents formats: vídeo, dibuix, fotografies, estudis o text.

compo2_olivL’exposició de l’obra de Serinyà forma part del cicle Subtil, que acull l’Espai 3er Esquerra, i que està comissariat per Sol Riera (1981), segons la qual aquest “que gira entorn de les essències imperceptibles que desprèn un cos. Només alguns éssers perspicaços són capaços de desvelar l’extracte que desprèn la pell i veure’n allò que en resta colgat.” El cicle el va obrir Estel Ciurana a principis de setembre amb Sibil·lina, i el tancarà La Wäwä (Alba Falgarona) a partir del 24 de novembre. Aquestes tres artistes, segons Riera, “mostren amb subtilesa els missatges que s’amaguen darrere de les seves representacions. La sensualitat, la força, la calidesa i la contundència del cos femení desvela múltiples interpretacions que subtilment ens van descobrint.”

compo_3_olivAquest cicle dóna continuïtat al projecte editorial que CoEspai va iniciar a mitjan del 2015, Edicions 3er Esquerre, que va debutar en aquest àmbit amb el cicle Realitats alterades. Com en el cas d’Estel Ciurana, Ecicions 3er Esquerre també editarà un llibre d’autor de l’obra de Mar Serinyà. La col·lecció es podrà adquirir en el seu conjunt, o cada llibre de cada creadora de manera independent. L’editorial entén que cada llibre és una prolongació i no un catàleg del projecte expositiu de cadascuna d’aquestes tres creadores.