‘Un món ideal’ a l’Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols presenta fins el 15 d’octubre l’exposició Un món ideal. De Van Gogh a Gauguin i Vasarely, que aplega una selecció d’obres de la Col·lecció Carmen Thyseen-Bornemisza amb una cronologia que s’inscriu des de finals del segle XIX a mitjans del segle XX. Fins a 14 obres de les 45 d’artistes catalans, espanyols i europeus de prestigi que es poden veure a Sant Feliu, no han estat mai exposades.

La mostra es divideix en tres àmbits al llarg de les vuit sales de l’espai: el primer té com a eix el naturalisme, observant vincles amb aspectes del romanticisme i del realisme; el segon presenta una mirada analítica sobre l’impressionisme i el tercer administra una mirada introspectiva sobre la transfiguració de les avantguardes.

Entre les obres naturalistes destaca el quadre El molí d’aigua de Gennep, pintat per Van Gogh el 1884, mentre que l’impressionisme està representat per la Foguera al costat d’una ria, de Gauguin, i entre les obres d’avantguarda cal destacar la presència de pintures d’artistes com Sunyer, Planells o Vasarely. Pilar Giró, comissària de l’exposició, remarcava en la presentació de la mostra que el que és interessant d’aquesta és “el diàleg que s’estableix entre diversos artistes de diferents estils, un diàleg entre Pissarro i Regoyos o entre Van Gogh i Urgell“.

Carmen Thyssen-Bornemisza va presidir la presentació de la mostra a Sant Feliu i va anunciar la obertura d’un nou Museu Thyssen a la localitat ganxona l’any 2020, que albergarà la col·lecció més important del món de pintura catalana.

Obres: El molí d’aigua de Gennep (Van Gogh) / Foguera al costat d’una ria (Gauguin) / Els ametllers en flor (Regoyos) / Paisatge amb pelícan (Joan Llimona) / L’hort a Éragny (Camille Pissarro)