Nadal al Museu, una oportunitat ideal per conèixer els museus gironins

S’està celebrant la 6a edició de Nadal al Museu, que organitza la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona i que és una oportunitat meravellosa per conéixer a fons aquests equipaments, que de ben segur us sorprendran. A més, la campanya garanteix la visita als museus de forma segura.

La campanya és el resultat de la unió dels 26 museus de les comarques de Girona per impulsar l’activitat, que va començar el 22 de desembre i finalitzarà el 7 de gener. A més, té continuïtat amb la de l’any passat, ja que el personatge protagonista és el mateix simpàtic extraterrestre, motiu de l’activitat de dinamització compartida en tots els museus de la xarxa. La Xarxa, però, davant la situació d’incertesa provocada per la COVID19, proposa respectar el grup bombolla de convivència i promou la visita lliure gamificada al museu.

Els nens i nenes que visitin els museus podran buscar l’extraterrestre amagat entre les seves peces exposades i disfressat com un dels personatges més estimats i populars del pessebre. Un cop el trobin, i després de comunicar-ho al personal de recepció del museu, se’ls obsequiarà amb un retallable. Es tracta d’una activitat que es proposa fer en família.

La campanya ja va tenir un èxit notable l’any passat, així com a l’estiu, i el lema d’enguany també es repeteix: Aquest Nadal, els museus de les Comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per a tu!, amb la idea de promoure les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art… ofereixen múltiples possibilitats de passar-s’ho bé i descobrir tot el patrimoni que ofereixen.

A banda d’això, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant el període de vacances, com ara tallers i activitats com preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les seves pròpies joguines, fer els fanalets de Reis o gaudir de recitals de contes de Nadal. Les propostes que els 26 museus han dissenyat per aquestes festes de Nadal les podeu trobar en aquest lloc web.