Neix el portal d’experiències «Moments Costa Brava Pirineu de Girona» i 7 són culturals

Fins a 7 de les més d’un centenar de propostes del nou portal d’experiències Moments Costa Brava Pirineu de Girona, són de tipus cultural. Aquest nou web promocional conté un recull de propostes i experiències turístiques singulars dirigides al turisme de proximitat. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona impulsa aquest nou portal, amb l’objectiu de promocionar l’oferta de productes i serveis turístics de qualitat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre el públic de proximitat i, alhora, donar suport al sector turístic de la demarcació de Girona. Entre les activitats i els paquets hi ha escapades de cap de setmana, activitats aquàtiques, culturals i a la natura, propostes de descoberta del litoral i dels espais naturals, tastos singulars i experiències de benestar, però també n’hi ha de cultura, que són les propostes que us explicarem.

Aconsegueix la clau de la vila d’Hostalric

El visitant es pot convertir en el protagonista de la visita a Hostalric, aconseguint la clau del municipi i descobrint els racons més inèdits d’aquest poble medieval. Es tracta d’un itinerari que cadascú pot fer al seu aire, obrint i tancant els espais visitables tot passejant per la vila emmurallada. La visita comença a l’Oficina de Turisme, on es recull una clau i un full de ruta que permet al visitant conèixer els racons més singulars i significatius de la vila medieval d’Hostalric: un passeig pel camí de ronda de la muralla, la pujada a la torre dels Frares i a la torre d’Ararà, una visita a l’interior de la cova del Relliguer i la vista de la porta d’entrada al recinte medieval i els sis cents metres de muralla medieval que perfila l’antic Camí Ral. Més informació en aquest enllaç.

Coneix tots els secrets de la Selva

Aquesta proposta aplega un seguit de rutes culturals i de descoberta per conèixer tots els secrets sobre els pobles més mítics de la comarca de la Selva, la interior i la de mar. Les activitat programades són la Visita cultural amb l’arqueòleg: Caldes Termal i Modernista ; Amer, històries de monjos i revoltes; Els misteris de la Blanes Gòtica; Essència i secrets de Tossa de Mar; Descoberta del castell romànic de Farners; Bandolers i trabucaires al Cor de les Guilleries; Llegendes i misteris de l’estany de Sils i La Vall de Fornils. Es tracta de sortides que es poden fer en família i alguna d’elles també està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Més informació en aquest enllaç.

Visita romana a Empúries

Aquesta visita està pensada per a descobrir d’una forma diferent les costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana que varen viure a Empúries. Es tracta d’un itinerari guiat pels espais més destacats del conjunt arqueològic en companyia dels antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC. Ells expliquen de primera mà com era la vida a la seva ciutat fa dos mil anys, amb una visita amena destinada a tots els públics. És una experiència pensada, sobretot, per viure-la en família, en la immillorable companyia d’un parell de curiosos habitants de la ciutat: ja coneixeu la Iulia Domitia i en Caius Aemilius? Més informació en aquest enllaç.

Gaudeix de les vistes de la Cerdanya en 360º

La visita que us proposem inclou l’accés al campanar de Santa Maria de Puigcerdà, que ofereix unes vistes de la Cerdanya de 360 graus a 35 metres d’alçada. També es visita l’entrada del Pou del glaç, un túnel subterrani que porta el visitant a descobrir l’ull de basilisc, una cambra del segle XII que no els deixarà indiferent. Es tracta d’una galeria d’uns 24 metres quadrats, creada al voltant de l’any 1380 com a dipòsit d’aigua i que a partir del segle XVII es va modificar com a pou de glaç. Més informació en aquest enllaç.

Descobreix com s’elaboren els millors perfums del món

Us heu imaginat mai com s’elabora un perfum? Ara podeu aprendre com s’elaboren de la mà dels experts del taller de perfums de Santi Burgas, un dels 50 millors dissenyadors de perfums del món. Al seu taller, ubicat a Torroella de Montgrí, hi elabora les millors aromes reconegudes a nivell internacional. De la mà de la seva col·laboradora Glòria Payet, podreu olorar i comparar perfums, conèixer l’origen de l’exclusiva marca Santi Burgas i aprendre el procés de disseny d’un perfum internacional fet al nostre país. Els projectes de Burgas es caracteritzen per estar inspirats en la naturalesa i en la vida dels insectes, especialment en relació amb el comportament de les formigues, la qual cosa es tradueix en una nova forma de pensar i actuar en el camp de la perfumeria d’autor.Aquesta activitat l’organitza el Càmping Sant Pol de Torroella de Montgrí. Més informació en aquest enllaç.

Traça pinzellades de mar a Llançà

El Cap Ras de Llançà, un racó íntim i molt especial de la Costa Brava que ofereix unes magnífiques vistes al Cap de Creus, és l’escenari ideal per alliberar emocions a través de la pintura. L’artista i experta en expressió d’emocions Laia Bedós us proposa una experiència pictòrica a la vora del mar per reconnectar amb la natura, la calma, el joc, l’expressió i la comunicació. No cal saber pintar ni tenir experiència prèvia, només gaudir de l’activitat al costat de la parella, la família o els amics. Més informació en aquest enllaç.

Entra al màgic univers del circ amb Circusland

Circusland, situat a Besaló, a l’edifici de Cal Tronc, és un museu del circ únic. Hi podreu admirar el circ en miniatura més gran del món, antics cartells multicolors de circ, vestits de grans artistes, una increïble col·lecció de vestits de Cara-blanca o podreu sentir en primera persona el risc del partenaire del llançador de ganivets. L’exposicióp de Circusland us permetrà conèixer la història i l’evolució del circ ja que, repartida en tres sales, l’exposició transcorre a través de les diferents disciplines de la pista: acrobàcia, equilibris, màgia, malabars o trapezi. L’estrella de la mostra és sense dubte el circ en miniatura més gran del món, una espectacular maqueta realitzada per l’enginyer holandès V. Herwerden, que mostra el funcionament d’un gran circ itinerant de principis del segle XX. Més informació en aquest enllaç.