Nit de Museus, nit familiar

Nit museusPoques propostes són tan completes i satisfactòries d’aprofitar en família com la Nit dels Museus, que es celebrarà aquest dissabte dia 21, de 18h a 24h arreu del país. Centrarem la nostra atenció en els Museus de Girona, agrupats en la plataforma Gironamuseus: el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona (MAC), el Museu d’Art, el Museu d’Història, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó, als quals s’hi ha afegit la Fontana d’Or (Caixaforum). A les portes de l’estiu és un goig veure el trànsit de famílies que aprofiten l’entrada gratuïta de 6 de la tarda a les 12 de la nit per fer un a visita als museus que, pel fet de ser nocturna, té fins i tot alguna connotació màgica.

Gironamuseus a més ha muntat un programa completíssim per dissabte, amb actuacions simultànies. Al Museu del Cinema (19.30h) la companyia d’ombres xineses Valeria Guglietti celebrarà 10 anys de trajectòria i oferirà un espectacle que és una mena de punt de trobada de les arts que amaguen les ombres xineses com el cinema mut, la màgia, les titelles, el còmic, les arts visuals, la música o el teatre.

La Casa Masó acollirà una actuació d’un quartet de flautes travesseres de l’escola Municipal de Música (19.30h), que té la seu en un altre edifici ideat per Rafel Masó, la Casa Ensesa. Martí Rodríguez, Martí Rodríguez, Mariona Castillo, Paula Gimbernat i Berta Masnou interpretaran obres de Telemann, Corelli, Haendel, Schubert i J. Haynd. Per la seva banda, a la mateixa hora, a la Fontana d’Or (Caixaforum), com a complement a l’exposició L’art mochica de l’antic Perú, el músic peruà Gaddafi Núñez presenta Sakapatú. Un viatge per la música andina.

A les 20.30h començaran els espectacles del Museu d’Història dels Jueus, del Museu d’Història de Girona i del Museu d’Arqueologia de Catalunya. La cantautora Rusó Sala i la ballarina Coral Ríos presenten Imaginari mediterrani; Emma Youth ofereix un concert acústic en solitari i el duet Beats Wear Suit, format per Julià Ruiz (piano) i Joan Tomàs (Contrabaix) presenten el seu nou projecte musical, respectivament.

El fi de festa es celebrarà a les 21:30h als jardins del Museu d’Art, en què la música anirà a càrrec del Dj DomJordiPlayPause, mentre que els assistents podran degustar tapes, crêpes dolces i salades o assortits de formatges a preus populars. Si plogués, aquesta activitat es farà al Monestir de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d’Arqueologia. Se us acut un millor pla?