La nit perfecta per ‘anar de museus’ a Girona

Arriba la Nit dels Museus, una de les nits més màgiques de l’any, aquest dissabte dia 20 amb l’obertura en un horari molt poc habitual dels museus (18h-24h), no només de la ciutat de Girona, sinó de tot el país i amb l’entrada gratuïta. Gironamuseus i la Fontana d’Or (Caixaforum Girona) han organitzat un seguit d’activitats per tal que la nit encara sigui més especial, de manera que hi haurà diverses actuacions simultànies.

El Museu del Cinema ha programat l’espectacle d’ombres El petit circ. The little circus, de la companyia de Mercè Framis adreçat als més petits, parlat en català i acompanyat de cançons en anglès molt conegudes. Per a infants a partir de 3 anys (19.30h).

A la Casa Masó hi actuarà el Quartet de l’Escola Municipal de Música de Girona, que està integrat per Núria Rodríguez, Joan Casadesús, Joan Barris i Oriol Blesa. Interpretaran cançons de John Williams, Pharrell Williams i Coldplay entre d’altres (19.30h). A més, també hi ha programades visites guiades a les 19h, 20.30h i 22h, amb reserva prèvia.

El Museu d’Història de Girona acollirà l’actuació del Trio de l’Escola Municipal de Música de Girona, que està format per Afra Palahí, Núria Molas i Nil Mongay, que interpretaran obres de Gervaise, Rebel, Rossini i Rae, entre d’altres (20.30h).

Al MAC de Sant Pere de Galligants, Ton Torné introduirà el públic a la vida dels Beatles oferint les cançons més populars del grup i presentant temes en solitari únicament amb la guitarra i la veu (21.30h).

Al Museu d’Història dels Jueus hi ha programada la projecció de curtmetratges de diversos directors israelians que permeten descobrir fantasies i històries inspirades en la idiosincràsia del poble jueu (21.30h).

Al Museu d’Art de Girona es farà un espectacle de dansa titulat Sacrifics, a càrrec del ballarí Antoni Izquierdo, l’actriu Míriam Escurriola, la músic Pepi Izquierdo i el cantant Juan Antonio Vergel (22.30h).