Els packs de cap de setmana del Festival Som Cultura

Una de les característiques més destacables del Festival Som Cultura d’experiències culturals, que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava Girona a través del seu Club Cultura i Identitat, és la creació dels atractius packs de cap de setmana, que inclouen activitats familiars -la gran majoria- però també d’altres expèriències úniques com ara una “experiència emocional” com és la travessa nocturna pels Pirineus, entre el Ripollès i l’Alt Vallespir, seguint una ruta realitzada pels refugiats tant de la Segona Guerra Mundial com de la Guerra Civil espanyola.

El primer cap de setmana de novembre (3, 4 i 5) s’ofereixen tres packs temàtics: el Burricatching empordanès, al qual vam fer referència en el post anterior, el pack d’oficis de tradició artesana i el cap de setmana de surrealisme i medieval. En l’activitat relativa als oficis, adequat per a tota la família, s’ofereix posar en pràctica la creativitat dels participants a través de l’art plàstic de la ceràmica, fent peces amb la tècnica del Raku, una pràctica que es combinarà amb la visita a petits -i no tan petits- pobles rurals medievals empordanesos. El tercer pack que s’ofereix té a veure amb el surrealisme i el passat medieval i proposa un cap de setmana d’allotjament a Girona amb una visita al Museu Dalí i una visita guiada a la Girona de Joc de Trons.

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de novembre s’oferirà l’activitat ‘Reviu el Palafrugell obrer musicat per Cesk Freixas’, una ruta guiada que proposa submergir-se, a través de  lectures, imatges i música en el Palafrugell castigat pels efectes de la Primera Guerra Mundial: lockouts, cuines econòmiques, sindicalisme, vagues, pistolerisme, cooperativisme… L’experiència es clourà amb un concert del cantant Cesk Freixas al Fraternal. Aquell mateix cap de setmana es proposa la participació en l’experiència emocional Evasió Fuita Pirineus, en què els inscrits faran la travessa nocturna dels Pirineus. Una tercera proposta pel mateix cap de setmana és la del Portalblau d’hivern, que inclou un concert de la Giorquestra Quartet, una visita guiada per l’Alfolí de la Sal de l’Escala i un tast d’anxoves.

Completa l’oferta de packs de cap de setmana l’activitat ‘Girona Sacra: simbologia + Reviu Mozart a la Catedral’, que inclou una visita guiada de la Catedral a càrrec de Jorge Ariza, especialista en simbologia del sagrat, que es completarà amb un col·loqui i un concert a la nau central de la Catedral, amb la interpretació del Rèquiem de Mozart a 4 mans a càrrec de Carles Lama & Sofia Cabruja. D’aquesta activitat se’n faran dues sessions.