Conegueu el patrimoni cultural del Gironès tot passejant

El Gironès i el seu patrimoni cultural, excepció feta de la ciutat de Girona, passa una mica desapercebut perquè tenim la fortuna de comptar amb altres comarques molt riques en aquest aspecte, com l’Alt i el Baix Empordà, la Selva o la Garrotxa, i que atrauen moltíssim l’atenció. És per aquest motiu que l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès ha bastit una nova proposta, les Passejades Culturals, que té com a objectiu descobrir al visitant fins a sis municipis de la comarca de la mà d’un guia oficial de turisme. Llagostera, Cassà de la Selva, Madremanya, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Cervià de Ter són els pobles triats en l’edició d’enguany d’aquesta proposta. Les Passejades Culturals pretenen que tots els municipis de la comarca del Gironès esdevinguin un pol d’atracció turística a partir de la història cultural de cadascun d’ells i que es consolidin com a referent turístic a partir del seu patrimoni cultural.

Distàncies i patrimoni diversos

A Llagostera la ruta (20 km) transcorre pel nucli antic, la torre de la presó, el centre d’interpretació Can Caciques i les Fresqueres. A Sant Julià de Ramis (9 km) s’inicia el recorregut a la Talaia de cultures, passa per les ermites romàniques dels Sants Metges i el poblat ibèric Castellum Fractum (a la foto). El recorregut per Sant Martí Vell (16 km) inclou el poble medieval, l’església gòtica, es fa una visita a les vinyes del Celler Eccociwine i s’arriba fins el Santuari dels Àngels. A Madremanya (21 km) es passa pel barri vell del poble, les creus de terme i el guia explica llegendes del municipi. El monestir benedictí, el safareig de les dones, l’antic castell i el camí de Sant Jaume són els atractius de la ruta de Cervià de Ter (15 km), mentre que a Cassà de la Selva (13 km) la visita es centra en la ruta del suro i el modernisme.

Informacions pràctiques

Des del 5 de juliol s’han programat fins a vint-i-set sortides que es realitzaran entre els mesos de juliol i de novembre. Les sortides del mes de juliol, agost i setembre es portaran a terme el dimarts i el dijous a les 18h, mentre que les sortides de l’octubre i el novembre es faran el diumenge a les 11h. El visitant ha de realitzar una reserva prèvia on-line a la pàgina web de Turisme Gironès. Les sortides, que es realitzaran amb un guia oficial, tenen el cost de 8€ per adults i 4€ per infants de 7 a 12 anys, i es realitzaran sempre que hi hagi un mínim de 10 persones inscrites. Les visites es realitzen en català, tot i que també poden ser bilingües (castellà, francès o anglès) si es dóna el cas.

 

calendari