Passió per l’arròs de Pals: tradició, història i gastronomia

L’aliança de la marca Arròs l’Estany de Pals, liderada per l’arrossaire Albert Grassot, de la guia turística i amfitriona Sandra Bisbe i del restaurant La Sala Gran de Llofriu i el seu xef, Issac Sabrià, ha permès engegar una experiència gastrocultural de la mà d’aquests tres il·lustres empordanesos, que permet conèixer l’arròs de Pals en totes les seves vessants: L’arròs de Pals, una passió.

La iniciativa parteix de l’amor a la terra dels seus tres responsables. Grassot és nat en el sí d’una família humil de pagesos, hereu de la sabiesa de moltes generacions d’arrossaires. Sandra Bisbe, que es defineix com una “apassionada del nostre territori, del seu paisatge, la seva història i la seva gent“, és una empordanesa que crea i fa de guia de rutes que esdevenen experiències emocionals pels visitants, el principal tret característic de la proposta que us presentem. La tercera peça d’aquest triangle virtuós és el xef de La Sala Gran, Isaac Sabrià, nat entre cassoles, la cuina és el seu territori natural i la seva habilitat és la de portar el paisatge empordanès al plat. Ell és l’autor del menú de l’arròs amb el qual culminarà aquesta experiència.

El menú final té com a plat central, com a eix, un arròs mar i muntanya fet amb la varietat d’arròs nembo, que es composa d’un sofregit de botifarra i costelló de porc, mullat amb un brou de peix i rematat amb unes gambetes o escamarlanets de Palamós. Després de visitar el poble de Pals, de la mà de Sandra Bisbe, en que els participants coneixeran el passat medieval i gaudiran de la vista panoràmica del Baix Ter i els arrossars, des del Pedró, trepitjaran el terreny on creix el cereal, descobriran les varietats existents i el procés de cultiu, per acabar a la Sala Gran de Llofriu, per gaudir del deliciós menú de l’arròs. Gaudiu de l’experiència els dilluns, dimecres, dijous i divendres durant tot l’any! Podeu reservar aquí.

Imatges: Pals.Francesc Tur. Arxiu Imatges PTCBG / Pals.Laurence Norah. Arxiu Imatges PTCBG /