Per viure unes Fires de Sant Narcís 2019 de Girona inoblidables

Diuen que una de les millors èpoques per visitar Girona és la tardor. La grisor de la pedra i l’ocre de les fulles dels plàtans de la Devesa fan una combinació irresistible, a la qual s’hi afegeix l’aroma de castanyes torrades i el brogit de les atraccions. Hi ha uns quants actes que no us heu de perdre si el que voleu és viure a fons les festes gironines, que es celebraran del 25 d’octubre al 3 de novembre. Nosaltres us fem una proposta.

El pregó de Fires, divendres 25 d’octubre (20h, a la Plaça del Vi), és un dels imprescindibles. Abans, heu d’assistir a la cercavila amb els gegants i capgrossos de Girona, que de fet són 4 cercaviles que confluiran a la Plaça del Vi. Una és la cercavila amb la Baba Babarota, que comença al parc Vista Alegre amb una xocolatada i titelles (17h), per continuar amb la cercavila amb la Mula Baba i la Girona Marxing Band (18h). Una altra és la cercavila amb Fal·lera Gironina, des de la plaça Miquel Santaló. La tercera és la cercavila amb els Gegants de Santa Eugènia de Ter, que sortirà de la Plaça de l’U d’Octubre de 2017, mentre que la darrera és la cercavila amb els Gegants de l’Esquerra del Ter i Caixa de Trons, que sortirà de la Plaça de la Independència. Aquestes tres cercaviles començaran a les 17:30h. A la Plaça del Vi, abans del pregó (19:30h), hi confluiran les cercaviles i es faran balls de plaça amb els gegants de Santa Eugènia, gegants de l’Esquerra del Ter, la Mula Baba, les Bastoneres, els Dragolins, el Beatusaure, el gegant Gerió i el Petit Drac Major, mentre que després del pregó es faran els balls de l’Àliga, dels Capgrossos i els Gegants de Girona.

Imatge: Fal·lera Gironina.

Castells, música i pirotècnia

La diada castellera amb els Marrecs de Salt, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, el diumenge 27 d’octubre (11.30h) a la Plaça del Vi és una altra de les cites més emocionants de les festes, així com la pujada del pilar de 4 a les escales de la Catedral, a càrrec dels propis Marrecs de Salt, que es farà el divendres 1 de novembre (21h). No badeu i aneu-hi aviat, perquè l’aforament és limitat per raons de seguretat i la plaça de la Catedral, als peus de l’escalinata, s’omple en un tres i no res.

Al peu de la basílica de Sant Feliu hi ha una nodrida programació musical. Destaquem el concert de la Girona Banda Band, de diumenge 27 d’octubre (17h). Es tracta d’una banda de vent, intergeneracional, composada per una cinquantena de músics, que interpreten música de banda i bandes sonores. També resulta molt impressionant la Trobada de Gegants i Bestiari de Girona, de la qual enguany se’n celebra la 38a edició, el diumenge 3 de novembre (10h) al Parc del Migdia.

Per tancar les festes com cal és imprescindible presenciar el castell de focs d’artifici, el darrer dia de les Fires, el diumenge 3 de novembre (20h). Com a molt a la vora es pot veure des del Parc de les Ribes del Ter, però també és un plaer veure-ho des de Montjuïc o des de qualsevol punt alçat de la ciutat.

Espectacle de carrer A la fresca. Foto: Anna Confetti.

Espectacles familiars

Pels més menuts hi ha una completa programació d’activitats i espectacles familiars. Nosaltres us proposem que aneu a veure l’espectacle de titelles Matito i la gota d’aigua (26 d’octubre, 11.30h a la Plaça de l’Assumpció); la proposta de carrer i clown A la fresca, d’Anna Confetti (27 d’octubre, 12h a la Rambla de la Llibertat); la peça de circ Quan no tocàvem de peus a terra, amb una de les millors companyies de circ del país, el Circ Pistolet (29 d’octubre, 19.30h a La Copa); l’estrena de Les vacances de Madame Roulotte, una peça a càrrec de La Bleda (1 de novembre, 12h i 17h a la Plaça de l’U d’Octubre de 2017) i l’espectacle de titelles hologràfiques L’Oníric Món de Dins, de la companyia Holoqué (2 de novembre, d’11.30 a 13.30h i de 16.30 a 19 h a la Plaça de Santa Susanna.

Aquesta és només una de les múltiples combinacions que podeu fer. Si voleu consultar la programació complerta ho podeu fer en aquest enllaç. Heu de tenir en compte que s’han suspès tots els concerts i les barraques de La Copa, els dos correfocs, la tronada i els castells de vigílies.

Foto de capçalera: David Borrat. Arxiu Imatges PTCBG.