La pujada al Castell del Montgrí de l’Ítaca, més reivindicativa que mai

El festival Ítaca, Cultura i Acció tenyirà de groc la 6a Pujada al Castell del Montgrí, que es celebrarà el diumenge 27 de maig (9h). La pujada d’aquesta sisena edició del festival tindrà un marcat caràcter reivindicatiu, esdevenint un clam a favor de la llibertat d’expressió i en solidaritat amb els presos polítics del nostre país. Per aquest motiu Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment, en el qual també hi participaran familiars de l’activista sindical de Torroella de Montgrí , que havia estat consellera del Govern de Catalunya, Dolors Bassa, injustament empresonada al centre penitenciari d’Alcalá-Meco. Els fills de Bassa, Pau Surroca i Bep Surroca, i la seva germana, Montse Bassa, prendran la paraula durant l’acte i presentaran l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

A dalt del castell els participants en la marxa, vestits amb samarretes grogues i proveïts de cartolines del mateix color, realitzaran una Acció groga creant un mosaic de grans dimensions que tenyirà de groc la fortalesa, moment en el qual l’organització realitzarà una foto aèria que posteriorment tindrà una gran difusió. L’activitat comptarà amb un convidat molt especial: l’alcalde de Sant Esteve de les Roures, Josep Orni, que serà l’encarregat de donar la sortida oficial de la marxa.

Un programa d’actuacions molt complet

L’escriptora i figura televisiva Empar Moliner llegirà el manifest reivindicatiu de la jornada, al llarg de la qual hi actuaran Roger Mas, Àlex Torío, la Black Music Big Band i l’Escola Municipal de Música de Torroella. La proposta comptarà com ja és habitual amb el ‘Tast de Vins DO Empordà més multitudinari del món, mundial’, amb l’ajut de la denominació empordanesa i diversos cellers de la zona. Els fons que es recaptin en aquesta activitat es destinaran al finançament d’accions a favor de la llibertat d’expressió així com de l’alliberament dels presos polítics. El preu de la 6a Pujada al Castell del Montgrí és de 13 euros i els tiquets inclouen dinar amb beguda, samarreta commemorativa, el tast de vins i un snack d’embotits La Selva per a tots els participants. La venda de tickets ja és oberta en aquest enllaç.