A Quart la Cultura és secreta, descobreix-la!

‘Espectacles únics, artistes secrets, llocs insòlits’. Aquest és el reclam del nou cicle Quart Cultura Secreta, una proposta cultural molt singular que ha instituït el municipi de Quart (Gironès). En què consisteix la peculiaritat d’aquesta activitat? Doncs en que el públic no sap ni quin serà l’artista que actuarà, ni el lloc on podrà presenciar l’espectacle fins el darrer moment.

Els espectacles programats seran molt diversos -música, dansa, cinema, art, teatre, literatura, circ, il·lusionisme…- i els escenaris on es representaran seran insòlits. En algunes ocasions els escenaris que acolliran la proposta seran llocs significatius i únics del poble per algun motiu concret, ja sigui pel seu valor patrimonial històric, natural o artístic, mentre que en d’altres ocasions seran espais quotidians, però no convencionals, malgrat que formen part de la realitat diària, del dia a dia del poble. Llocs, en tots els casos, on segurament no us hauríeu imaginat mai veure un espectacle.

La primera edició del Quart Cultura Secreta, una proposta de l’agitadora i gestora cultural Cristina Valentí i del músic i compositor Miguel Fernández, que el consistori va fer seva i que comença el diumenge 4 de febrer, tindrà vida els propers cinc mesos. Cada mes hi ha programada una proposta diferent en un lloc diferent que els participants descobriran a darrera hora.

Quin és el funcionament de la proposta? A partir dels còmplices. I com es pot ser còmplice? Doncs és molt fàcil: es tracta d’inscriure’s en una llista de difusió per whatsapp. Aquests còmplices saben abans que ningú alguns dels secrets amagats del cicle i gaudeixen d’avantatges a l’hora de reservar plaça. Per accedir a la condició de còmplice només s’ha d’enviar un missatge al 663 708 150 amb la paraula ‘informació’ i el vostre nom, aleshores es rebran les indicacions de l’organització.

L’aforament de cada proposta oscil·la entre els 40 i els 50 espectadors i la primera del cicle, el dia 4 de febrer, ja ha omplert i hi ha llista d’espera, però tot i això encara es poden enviar sol·licituts d’informació per tal de tenir opcions d’assistir a d’altres espectacles del cicle. En cas de no omplir l’aforament, la convocatòria s’obrirà també a facebook. A més, els espectacles de Quart Cultura Secreta funcionen amb taquilla inversa, és a dir, és el propi públic qui decideix, al final de l’espectacle, en quant el valora i paga allò que creu just. De la primera proposta només s’ha fet saber als còmplices que el punt de trobada serà a l’Ajuntament de Quart (18h), que l’espectacle durarà unes 2 hores i que el públic, en finalitzar la sessió, podrà conversar amb els artistes.

Les dates de les properes propostes són l’11 de març, el 15 d’abril, el 13 de maig i el 9 de juny. El criteri per a la programació d’aquestes propostes és que els espectacles siguin de qualitat, malgrat que siguin d’artistes de procedències diverses, generalment per descobrir o que ofereixen espectacles de petit format, en què es prioritza la proximitat. Cristina Valentí explica que estan oberts a tots els llenguatges artístics i que fins i tot, en algunes de les propostes, se’n combina més d’un. El secret està servit!