Record d”Estiu Japó 86′ al Museu de la Garrotxa d’Olot

L’estiu de l’any 1986 el Mas Coromina de la Vall de Bianya va acollir una trobada de ceramistes que va organitzar la Cooperativa Coure d’Olot, amb la participació de set dels millors ceramistes del Japó: Mutsuo Yanagihara, Kimiyo Mishima, Satoru Hoshiro, Hiroaki Taimei Morino, Rikichi Miyanaga, Araki Takako i Rioji Koye. Aleshores, més de 300 persones es van inscriure en aquell congrès, en què durant deu dies es va replantejar la manera de treballar la ceràmica. Els assistents van seguir l’elaboració i la cuita de diverses obres i els ceramistes convidats els van mostrar les diferents
tècniques de treball.

Les obres que resultaren d’aquella trobada i que custodien els museus olotins constitueixen, encara ara, la mostra de ceràmica japonesa contemporània més important de Catalunya. L’exposició 日本の陶器Ceràmica Japonesa. Estiu Japó 86. Cooperativa Coure d’Olot, aplega les obres fruit d’aquella trobada d’ara fa 32 anys i repassa la trajectòria de Coure, una unió de diversos ceramistes que intercanviaven idees i experiències i venien i promocionaven conjuntament les seves peces.

L’exposició, que és d’accés lliure i forma part dels actes de celebració del 150è aniversari de  l’establiment de relacions diplomàtiques entre Japó i Espanya, es pot visitar fins el 6 de maig a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. A més, el museu olotí, en el context de la mostra, organitza l’activitat familiar D’Olot al Japó, pensada per a nens i nenes a partir de 3 anys. L’objectiu és despertar la  curiositat dels infants sobre el país nipó, a través de diverses imatges que reflecteixen els costums, l’art, l’arquitectura, les festes i la gastronomia de la cultura japonesa. L’activitat es complementa amb un joc on l’infant podrà jugar a ser un mestre ceramista japonès.

A més d’aquesta activitat per a infants, el museu ha programat una taula rodona en què hi participaran diversos assistents al congrès del 86, que recordaran les vivències de la trobada (7 d’abril, 18h, Sala d’Actes de l’Hospici).