Redescobrir el Museu d’Art i conèixer Mela Muter

El Museu d’Art de Girona us proposa el proper cap de setmana dues visites guiades que us permetran redescobrir aquest equipament a través de la seva col·lecció permanent, o també coneixent la vida i l’obra de l’artista Mela Muter i la seva vinculació amb Girona.

El dissabte 9 de febrer (11.30h) està programat el recorregut per una selecció de peces que ha escollit la mateixa directora del museu, Carme Clusellas, que serà una guia d’excepció, amb la intenció de proporcionar una noció general, a través d’aquestes obres, de la història de l’art a les comarques gironines. La visita permet la descoberta d’obres excepcionals, com els retaules dels segles XIV i XV o la pintura del segle XIX. Però en la visita no només es gaudeix de les obres, del contingut, sinó també del continent, ja que la seu del Museu d’Art és l’antic Palau Episcopal de Girona, un veritable monument, un edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

El diumenge dia 10 (11.30h), organitzada pels Serveis Educatius del Museu, s’oferirà la visita mensual comentada a l’exposició que permet la coneixença de la vida i l’obra de l’artista Mela Muter (Varsòvia, 1876 -París, 1967) i la seva vinculació amb Girona. Es tracta de descobrir una de les pintores d’avantguarda oblidades per la història de l’art.

En tots dos casos, les places són limitades i s’aconsella fer una reserva prèvia al telèfon 972 20 38 34. El preu, en tots dos casos, és de 4,5€ per cap i de 2€ pels socis dels Amics md’A.

Imatges: Bernat Martorell. Retaule de Sant Pere de Púbol (fragment). 1437. Pintura al tremp d’ou sobre taula. Museu d’Art de Girona / Mela Muter. En un poble provençal (fragment), c. 1920. Oli sobre tela. Krzysztof Musial, Galeria aTAK.