Patrimoni, natura i gastronomia al Ripollès

El patrimoni, la natura i la gastronomia del Ripollès són les tres  línies mestres de la proposta que us presentem: Paquets turístics pel Ripollès-Pirineu de Girona. Aquests nou paquets turístics i culturals preparats per l’Agència de Desenvolupament del Ripollès incorporen atractius d’aquests tres àmbits amb recorreguts per la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el Baix Ripollès.

 

El Monestir de Santa Maria de Ripoll és, lògicament, una de les estrelles de la proposta, i la visita al conjunt monàstic es pot combinar amb una visita a la Vall de Núria, que inclou trajectes en tren cremallera i telecabina; o amb una jornada als circuits acrobàtics al parc d’aventura; també amb un dinar en un restaurant a escollir i una visita a la finca de producció ecològica de formatges del Pujol-Orra, que inclou una degustació de formatges; amb un dinar i una visita al Mas El Pinós, productor de carn; un altre paquet inclou la visita i un dinar a la Fonda Xesc.

DSC04103-935x400Un altre punt d’atenció és el Monestir de San Joan i el Palau de l’Abadia, que es pot combinar amb una visita al parc d’animals Molló Parc; amb un dinar en un restaurant a escollir i la visita a la finca del Pujol-Orra, amb la degustació de formatges inclosa; també s’hi pot afegir la visita al Mas El Pinós o una visita guiada a Camprodon. Com no podia ser d’una altra manera, el Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau és un dels altres trumfos del territori. El visitant pot optar per combinar la visita al centre amb una altra a l’obrador de la Cervesa Artesana Minera, que inclou un tast, o amb una ruta per Camprodon amb el trenet turístic.

D’altra banda, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès ha editat un nou fulletó de visites culturals guiades pel Ripollès-Pirineu de Girona, que inclou un total de 24 propostes diferents, des de visites guiades pel patrimoni cultural de la comarca i de pobles com ara Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Dòrria, Ribes de Freser, Molló, Camprodon o Beget, fins a activitats a desenvolupar al Museu Etnogràfic de Ripoll i l’Scriptorium, o tota la programació del trenet turístic de la Vall de Camprodon.

Per a més informació i realitzar reserves, podeu entrar aquí, a través del mail reserves@terradecomtes.cat o trucant al telèfon 972 70 45 56.