Rutes, tallers, visites, havaneres i nits d’estiu a Lloret de Mar

L’estiu a Lloret de Mar és sinònim de sol, mar, oci nocturn, però també de cultura, de música i patrimoni, d’activitats per a tota la família i en diversos idiomes. Durant el mes d’agost l’Ajuntament de Lloret ha programat una ruta indiana que es complementa amb una visita al Museu de Can Font; un taller infantil per a la construcció d’un vaixell; una visita teatralitzada al poblat íber del Turó Rodó; les Nits d’Estiu als Jardins de Santa Clotilde, en què es fa una visita guiada amb música; una visita guiada al Museu del Mar complementada amb una cantada d’havaneres o una visita nocturna amb música al cementiri modernista de la localitat. Al setembre es repeteix la ruta indiana i la visita guiada amb acompanyament musical a Santa Clotilde, però s’hi ha afegit el joc de pistes anomenat La maledicció dels Déus, al Turó Rodó, i la visita teatralitzada Memòries del passat, al Museu de Can Font.

La riquesa patrimonial de Lloret i la bellesa d’aquest patrimoni cultural és inqüestionable. El cementiri modernista conserva la petjada del llegat indià, ja que a finals del segle XIX se’n va impulsar la reforma i la renovació per part d’un sector de població que es va enriquir amb els seus negocis relacionats amb les Amèriques i el comerç d’ultramar. El poblat del Turó Rodó és un dels tres jaciments ibers que es troben a Lloret, el més proper al nucli de la població, situat sobre un petit promontori peninsular de 40 metres d’alçada just darrere de l’icònic Castell d’en Plaja. Per la seva banda, els Jardins de Santa Clotilde són mostra de l’esperit que va formar el moviment noucentista a Catalunya. Van ser dissenyats i realitzats per Nicolau Rubió i Tudurí a la manera dels antics jardins, suaus i al mateix temps austers, del Renaixement italià.

De totes aquestes activitats hi ha diverses sessions, així com també en diversos idiomes -català, castellà, anglès i francès-, a uns preus molt populars. Podeu obtenir més informació sobre les activitats i les inscriupcions en aquest enllaç.

Imatge: Jardins de Santa Clotilde. Lloret de Mar. Foto: Maria Geli/Pilar Planagumá. Arxiu Imatges PTCBG