La segona edició del festival Càntut ja és aquí!

Al carrer, al bar, a les places, als restaurants, als teatres, a les botigues… no hi ha millor lloc per cantar que pertot! I això és el que pretén el Càntut en aquesta segona edició del festival a Cassà de la Selva: promoure que durant el cap de setmana del 17 al 19 de novembre el cant i la música es facin sentir a tot arreu, en diverses formes i tot el dia! El Càntut és un festival sorgit del projecte www.cantut.cat, dedicat a rastrejar la petja del cant de tradició oral de les comarques gironines. Un esdeveniment que valora i relaciona aquest repertori amb altres territoris dels Països Catalans a través de concerts, tallers o exposicions. I tot això, sense oblidar les ganes de trobar espais i moments per cantar en comunitat les cançons que resten a la memòria de persones de diverses generacions.

El cartell de la segona edició del Càntut fa patxoca. Roger Mas (a la imatge), Miquel Gil i Pep Gimeno, Carles Belda i La Portàtil FM, Artur Blasco, Joana Gomila, Urbàlia Rurana, Peret Blanc de Beget o Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries són alguns dels artistes que passaran per cassà de la Selva, que inclou un dinar de cantadors el dissabte 18 de novembre a la Brasa Grillada, que l’any passat va ser tot un esdeveniment, amb un èxit inusitat, així com el vermut cantat, el dia 19, a la plaça de la Coma.

Roger Mas hi porta a Cassà Les cançons tel·lúriques (K Indústria Cultural, 2008), amb versos de Verdaguer, cants religiosos, balls tradicionals i cançons pròpies, acompanyat d’una desena de músics. La proposta de Mas forma part de la vintena que ha programat el festival, de les quals tres quartes parts són gratuïtes, fent honor al caràcter popular de la mostra, una estupenda festa major de la música i la tradició populars del nostre país que ha arribat per quedar-se i que té una gran acceptació entre el públic. Això dura tres dies i us recomanem ferventment que us acosteu a Cassà de la Selva a viure aquest ambient festiu i popular.