Una Setmana Santa de broma al Festival Còmic de Figueres

Les maneres de viure la Setmana Santa són múltiples. N’hi ha que ho consideren dies de recolliment, però també n’hi ha que consideren que és una època fantàstica per alleugerir la rutina quotidiana i aprofitar alguna data festiva per riure, per riure a cor què vols. Els promotors del Festival Còmic de Figueres són d’aquests últims, i no només volen riure ells, sinò que també volen que riguin les comarques gironines, és per això que porten onze anys organitzant aquest festival, que ja és referència del gènere al país i que enguany es celebra del 29 de març al 2 d’abril.

La icona de l’edició d’enguany és una pela de plàtan, com a metàfora perfecta. El Teatre El Jardí ha hagut de tancar sis mesos per fer unes reformes estructurals, un “accident” més, que obliga el festival a reinventar-se i obrir el ventall d’espais: La Cate, l’Auditori dels Caputxins i l’antiga presó, on aquest any clourà el cicle. Com diuen a l’organització, que són molt de la broma, el festival “acabarà a la presó, seguint la tendència general”. Es manté l’Espai Citroën a la Plaça de Catalunya, dels més exitosos pel seu aforament, situació i, per què no dir-ho, gratuïtat, que converteix el Còmic en un festival veritablement popular.

I quins seran els punts àlgids? Què és el que no us heu de perdre del festival? Doncs nosaltres ho veuríem tot, la veritat, però si hem de triar us hem de dir que no us podeu perdre l’espectacle inaugural dels Starbugs Comedy, Crash Boom Bang. Aquesta companyia vindria a desmentir allò de que Suïssa, que és d’on provenen, és un país avorrit com una mala cosa. Només heu de veure el trailer de l’espectacle.

Un altre de recomanat: Cobi, Curro, Naranjito, de The Feliuettes, dirigides per Martí Torras, en què fan una mena d’homenatge a la dècada dels 80 i 90 a través d’un humor absurd amb reminiscències de Monty Pyton o Little Britain. Tampoc ens deixaríem perdre el Duo Full House, amb Action Comedy. Són una parella força peculiar, explosiva sobre l’escenari on, quan hi són, pot passar de tot.

Cursos, tallers, presentacions de llibres… Consulteu la programació del Festival Còmic, segur que hi trobareu el vostre riure predilecte en aquesta època de ciris.