Sis noves visites de l’Associació de Guies de Girona

L’Associació de Guies de Girona ha incorporat al seu catàleg de visites guiades fins a sis noves propostes, totes relacionades amb la capital. L’associació disposa d’un ventall d’oferta d’una quinzena llarga de visites a diversos indrets de les comarques gironines, amb una atenció especial a Girona. Ara, aquesta oferta s’amplia amb sis noves propostes, algunes de les quals combinen història i patrimoni amb gastronomia.

La ciutat que vestia de negre és una visita que té com a objecte el descobriment de monestirs i convents de la ciutat, les seves localitzacions i les curiositats i anècdotes relacionades amb les ordes religioses que han existit a Girona, a més de conèixer les que encara hi viuen i ocupen edificis amb un indubtable valor patrimonial i històric.

Dues noves visites de l’associació proposen un recorregut per comerços emblemàtics i singulars de la ciutat, que inclou la coneixença i la conversa amb les persones que gestionen actualment aquests comerços, així com la seva història. L’altra visita és l’anomenada Racons secrets, que es tracta d’una passejada que permetrà el visitant descobrir espais del Barri Vell amagats, desconeguts o poc freqüentats i la seva història.

L’aigua i la gastronomia, fils conductors

Girona és una ciutat configurada pels corrents d’aigua. Rep el títol de Ciutat dels 4 Rius. Aprofitant això, l’aigua tenia diversos usos a la ciutat i s’emmagatzemava en diversos espais. És per això que l’associació proposa un recorregut pels camins de l’aigua, una mena de viatge en el temps que durà els visitants a conèixer cisternes amagades, pous, fonts, mines… i l’ús que es feia d’aquest element en els banys rituals, els banys públics o pel reg de les hortes.

Les visites Tapes Tour i Food Tour, com el nom indica, tenen un marcat contingut gastronòmic, que es combina amb la intenció de donar a conèixer la història d’alguns dels carrers i locals més emblemàtics del Barri Vell de la ciutat. El Tapes Tour és una visita més llarga de l’habitual, ja que la visita no finalitza amb un sopar, sinò que aquesta és un sopar en sí mateixa. El recorregut portarà del vermut a les tapes d’autor. Pel que fa al Food Tour, es tracta de visitar una selecció de comerços d’alimentació tradicional i contemporània del Barri Vell, en els quals els propietaris faran d’amfitrions i oferiran totes les explicacions necessàries sobre el local i el producte.

Imatges: Sant Pere de Galligants, Girona Ajuntament de Girona. Arxiu Imatges PTCBG / Sherry Ott. Arxiu Imatges PTCBG / Rambla de la Llibertat. Hecktic Travels. Arxiu Imatges PTCBG.