Festival Som Cultura. Fins el darrer dia

La primera edició del Festival d’Experiències Culturals Som Cultura arriba a la seva fi. Aquest cap de setmana és el darrer. És per això que ens permetem recomanar-vos tres darreres propostes, una per adults a Girona, una altra familiar a Setcases i la darrera, també per adults, a Blanes.

Salut i tapa. Històries d’un Hospital.

La proposta que us presentem és una visita guiada a l’Antic Hospital de Santa Caterina, que es tancarà amb un refrigeri que consistirà en una tast i una consumició al restaurant +cub. Es tracta de fer un recorregut pels espais més representatius de l’hospital dels gironins, que va començar l’activitat a finals del segle XVII fins a principis del segle XX, acompanyats per un personatge que hi va viure i que ens explicarà com era el dia a dia a l’hospital, mentre en visitem els espais més emblemàtics: l’antiga capella i la farmàcia, encara plena de remeis. La visita tindrà lloc avui divendres a les 6 de la tarda.

setcases_imatgeOn s’amaga el drac de Sant Miquel a Setcases?

Aquesta és una proposta per a tota la família, però pensada sobretot per a un públic infantil. El drac de Sant Miquel ha desaparegut a Setcases. Els petits detectius del patrimoni, la Laia, en Pol i en Ruc, porten la investigació, però necessiten l’ajuda del nens i nenes, especialment si són espavilats i uns bons observadors. Els participants han de trobar les pistes que porten a l’amagatall del drac. El guiatge en aquesta activitat va a càrrec de l’entitat País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter. Es tracta d’una manera lúdica i original de conèixer el patrimoni. L’activitat es farà demà dissabte a partir de les 4 de la tarda.

blanesgoticaMisteris de la Blanes Gòtica

Relacionada amb la Blanes gòtica (S.XIV-XV)  hi ha un seguit de llegendes, misteris i curiositats arqueològiques que potser us arribaran a sorprendre. Els participants descobriran els misteris del Blanes d’aquella època daurada, quan era una localitat puixant, la capital portuària del poderós i extens Vescomtat de Cabrera, que tenia el cap i casal a l’impressionant Castell de Montsoriu, una joia encara massa desconeguda fins i tot pels propis gironins. L’activitat inclou a més una visita a l’obrador cerveser artesà Popaire, on es realitzarà un tast de quatre de les varietats de cervesa que elaboren, acompanyat de pa amb tomàquet i embotit, i una bona tertúlia. La proposta, que requereix inscripció prèvia, es celebrarà el diumenge a partir de 2/4 d’11 del matí.