«Supernit a les biblioteques» a les comarques gironines

La Matoll i la Nenúfar, dos populars elfs de la família del Club Súper3, han quedat tancades a les biblioteques públiques del país. A les comarques gironines, els súpers estan convocats el dia 25 de maig, a les 8 del vespre, a les biblioteques d’Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Calonge, Campdevànol, Castelló d’Empúries, Celrà, Figueres, Garriguella, Girona (Adroher, Allende, Casero i Rahola), Hostalric, l’Escala, la Bisbal, les Planes d’Hostoles, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot, Palafrugell, Porqueres, Puigcerdà, Quart, Ribes de Freser, Ripoll, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Pallerols, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Sils, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar, Vidreres i Vilobí d’Onyar per participar en diferents activitats i ajudar així la Matoll i la Nenúfar a trobar el camí de sortida.

El malvat Sr. Pla i en Rick fan una mala jugada

Tot comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes de fades, unicorns, bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada. El Sr. Pla. i el seu ajudant, en Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L’única manera d’obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes per descobrir els quatre números que permeten obrir el cadenat. Les elfs busquen i rebusquen per tots els llibres i contes, però elles soles no se’n surten del tot i aquí és on entra la intervenció de tots els súpers, que estan convocats a la «Supernit a les biblioteques» per resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.

Les activitats de la Supernit, que es celebraran fins a les 9, tenen com a objectiu promoure la lectura entre el públic infantil. Per fer-ho, el Super3 ha ideat aquesta aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori, en què els nens i nenes participants ajudaran les elfs a sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3, on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla. L’activitat és oberta a tothom, independentment si formen o no part del Club Super3. La «Supernit» és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que des de finals d’abril s’ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat i a través de l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, tindrà al web un videojoc creat expressament per a l’ocasió.

Videojoc Supernit a les biblioteques

L’activitat es completa amb la creació d’un videojoc titulat Supernit a les biblioteques en què els súpers poden jugar, des de la web del Super3, amb la Nenúfar i la Matoll, i moure’s per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obre el cadenat, tot agafant llibres virtuals i evitant obstacles. Després de la celebració de la «Supernit a les biblioteques», els súpers podran introduir una clau secreta, que se’ls haurà lliurat a les biblioteques, per poder jugar, en mode prèmium, amb el joc, on tots els llibres donen més punts. L’activitat és gratuïta, però l’aforament és limitat i es recomana inscriure’s prèviament a la biblioteca triada, en cas que aquesta figuri al llistat de les biblioteques que participen.