Talent rima amb Emergent, el festival que té de tot

El festival Emergent torna puntual a la seva cita de principis d’estiu. Són 6 dies, 6 municipis i 36 artistes en total en una sola comarca, el Gironès, que ja l’ha fet seu per diversos motius. La varietat de manifestacions artístiques que s’hi poden veure, la qualitat dels artistes participants, el format en càpsules de curta durada, els espais que acullen el festival -habitualment la plaça del poble o espais oberts- i un indiscutible caràcter popular que es tradueix en espectacles aptes per a tots els públics i preus més que assequibles. A l’Emergent, del 29 de juny al 8 de juliol, a partir de les 9 de la nit, Sarrià de Ter (29), Quart (30), Cervià de Ter (1), Vilablareix (6), Fornells de la Selva (7) i Madremanya (8), per torns, viuran una nit d’arts escèniques en viu com si fos una segona festa major d’un dia.

El cartell de l’Emergent és premeditadament eclèctic. A Sarrià de Ter els caps de cartell són l’actor Marc Martínez i Quimi Portet. El cartell de la vetllada de Quart és molt complet, amb músics com Roger Mas i Eduard Canimas, però també amb els magnífics Circ Pistolet i la companyia de teatre físic Zero en Conducta. A Cervià de Ter hi actuaran els músics Pau Alabajos i Miquel Abras, però també el clown Pere Hosta i el còmic Fel Faixedas, que presentarà un fragment del seu nou espectacle Bona nit, ben parits!  El monologuista Peyu, Belda i Sanjosex i el seu deliciós Càntut o les ombres xineses de Valeria Guglietti formen part del cartell de Vilablareix, que passarà el relleu a Fornells de la Selva. En aquesta localitat s’hi podran veure entre d’altres els pallassos Carlo Mô & Mr Di, el Quartet Mèlt o Guillem Roma.

La darrera vetllada del festival Emergent es celebrarà a Madremanya, amb Maria Arnal i Marcel Bagés, Tortell Poltrona i Paula Valls. L’entrada costa 10 euros per dia -els menors de 12 anys, gratuït-, però només 7 euros si s’agafa anticipada i també hi ha la possibilitat d’adquirir abonaments, de 6 dies (30 euros) o de 3 dies (22 euros). Totes les vetllades es tancaran amb la projecció ja tradicional del foto sketch a càrrec de David Julià.