La Tornada i Bordils us proposen cloure l’estiu amb bona música

La revista digital musical La Tornada us proposa un final d’estiu amb bona música en una proposta organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Bordils. El cicle Concerts de Tornada pretén alleugerir una mica el retorn a la rutina i omplir un període habitualment orfe de propostes culturals. La plaça de l’Església de Bordils serà l’escenari que acollirà els concerts; quatre nits de música en les quals el més destacable, a part de la qualitat dels artistes, és el format íntim de les actuacions de Marta Pérez i Tona GafarotAndreu ValorGuillem Roma i Mireia Vives i Borja Penalba. Tots els concerts començaran a les 9 de la nit i l’entrada és gratuïta.

Marta Pérez i Tona Gafarot

Companyes a Les Anxovetes, Marta Pérez i Tona Gafarot inauguraran els Concerts de Tornada amb un espectacle conjunt on combinaran peces de les seves respectives carreres en solitari. Un diàleg carregat de complicitat que ens permetrà descobrir les seves facetes més personals i comprovar la connexió musical entre dues de les cantants amb més projecció de les comarques gironines (dijous, 24 d’agost).

Andreu Valor

El cantautor de Cocentaina celebra 10 anys de carrera amb una gira que el durà, en pocs dies, a recórrer els Països Catalans de punta a punta: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, Andorra i l’Alguer. Amb cinc discos publicats, Andreu Valor s’ha convertit ja en un dels cantautors de referència al País Valencià i arribarà a Bordils després d’una llarga temporada sense trepitjar terres gironines (dijous, 31 d’agost).

Guillem Roma

Guillem Roma és una ànima lliure. Segurament no hi hauria millor definició per parlar d’aquest músic osonenc, que acaba de publicar Connexions (Autoeditat, 2017), un treball on abraça des de sonoritats balcàniques fins a influències àrabs o caribenyes. Roma ha aconseguit crear un estil propi, vitalista i capaç de portar el bon rotllo allà on va amb unes lletres cuidades i carregades de contingut (dijous, 7 de setembre).

Mireia Vives i Borja Penalba

Quan dos músics de primera línia s’uneixen, només poden passar coses bones. L’any passat, Mireia Vives (que va ser cantant de Rapsodes) i Borja Penalba (guitarrista de Maria del Mar Bonet i Feliu Ventura, entre molts altres) es van unir per posar veu i música als poemes que l’escriptor Roc Casagran havia elaborat pel llibre L’amor fora del mapa. Ara aquesta unió pren caràcter definitiu amb Línies en el cel elèctric (Mesdemil, 2017), un intens viatge musical que ens porta des de la cançó d’autor més intimista fins al rock o la rumba (divendres, 8 de setembre).