Torroella de Montgrí esdevé punt de trobada de la màgia al sud d’Europa

Torroella de Montgrí esdevindrà de l’1 al 3 de juny el punt de trobada de la màgia al sud d’Europa, gràcies a la celebració de la Fira Internacional de Màgia (FIMAG), que enguany, en la seva setena edició fa un pas endavant. La FIMAG es convertirà en una veritable fira entesa com a mercat d’espectacles i per això aquest any, per primera vegada, ha convocat la Fira de Programadors, que es celebrarà divendres dia 1 de juny. La màgia i les arts que li són afins són disciplines poc destacades en el camp de les arts escèniques a Catalunya, malgrat disposar de mags de referència en el panorama actual a nivell internacional, com el Mag Lari o el Mago Pop (Antonio Díaz).

Primera fira professional de màgia

La FIMAG, que ha aconseguit l’acceptació de la població, que ja l’espera cada any, sobretot pel seu caràcter popular, amb la majoria d’espectacles oberts al públic, es vol posicionar en aquest sector i és aquesta la idea que persegueix en configurar un espai de trobada professional entre programadors i mags. Divendres dia 1 és quan tindrà lloc l’activitat d’aquesta primera edició de la fira professional, amb un showcase matinal, en què hi participaran Mag Pota (màgia-clown), Fèlix Brunet (Clàssic), Mag Karlus (The bellboy), Magic Frank  (Mag freak), David el mag (Un món d’il·lusió) i Nanu Ferrari, i un altre a la tarda, amb la participació de Carlos Adriano (Simsalabim), Raymon (Màgia al cub), Javier Benítez (Magiaderías) -a la foto- , The Rocker,  Shado (Cleptómago) i Adan Xou. També es celebrarà una taula rodona amb Laurent Piron, el creador belga, responsable de l’espectacle d’inauguració de la fira. Presentarà el showcase el clown Marcel Tomàs.

La sorprenent ‘magie nouvelle’

Seguint la línia encetada l’any passat, la fira inaugurarà amb un espectacle del que s’anomena magie nouvelle, un tipus d’espectacle que barreja diversos llenguatges artístics, des de la màgia o les il·lusions visuals -òbviament-, passant pel moviment, l’humor, el circ i el teatre. Si l’any passat va ser la companyia Sans Gravité, que va presentar Déluge, enguany obirà la fira l’artista belga Laurent Piron, amb l’espectacle Battement de peur, divendres a les 10 de la nit a l’Espai Ter. Piron presenta a Gaspard, un jove d’allò més normal, obsedit a explorar les seves pors: aquelles que el paralitzen, aquelles que el fan avançar o aquelles que ja ha vençut. Gaspard emprén un viatge amb el públic cap al seu inconscient per tal de respondre una única qüestió: Què passa quan la por deixa de ser la que guia les nostres decisions?

L’altre plat fort de la fira és la ja tradicional Gala Internacional, de la qual dissabte se’n celebraran dues funcions (17h i 21.30h) amb la participació del mateix Piron, però també de Kenris Murat, Charlie Mag, Javier Benítez i Miguelillo, que serà qui conduirà la gala. El tercer espectacle de gran format de la fira és el que la tancarà: Dolce Vita, del Mag Lari, un gran mag i, com a tal, un xouman excepcional.

Fira solidària i d’oportunitats

La resta d’espectacles de la fira, gratuïts tot i que alguns amb accés restringit amb la pulsera identificativa, s’escampen per carrers, places i palaus de la vila baixempordanesa. Destaquen Javier Benítez (Magiaderías), Raymon (Màgia al Cub) i Pere Rafart (PEREsonal), així com també Joaquín Matas (Intimagia) o Shado (Cleptómago), que es faran càrrec de les sessions golfes al Pati de Can Quintana. Però és que la fira també té el seu vessant solidari, amb actuacions pensades per a col·lectius amb necessitats especials; dona oportunitats a joves mags amb una gala expressa i un escenari de descobertes; munta un mercat màgic, un taller de bombolles de sabó, sessions de ciència i màgia o tallers d’iniciació.

Per a més informació, així com per comprar les entrades anticipades, podeu entrar al lloc web de la Fimag. Serà un cap de setmana màgic!