Trenqueu l’olla i viviu l’experiència de descobrir l’Empordanet!

Tallers de ceràmica, visites a obradors, tasts de productes km 0, activitats i excursions de la mà de la gent de l’Empordà… Són només algunes de les experiències que hi ha dins l’olla que és la campanya Hola! Visit Empordanet, que ja s’ha posat en marxa sota el lema Trenca amb tot, viu l’experiència! Si feu cas als organitzadors us assegurem uns quants moments de felicitat: “Et proposem experiències perquè trenquis amb tot i visquis l’experiència que et farà descobrir l’Empordà més autèntic i la seva essència”, expliquen en la promoció.

Un taller de ceràmica, a la Bisbal. Foto: Estudi Vaqué / Aj. la Bisbal. Arxiu Imatges PTCBG

Fins a 5 municipis del Baix Empordà s’han unit per donar a conèixer l’Empordà més autèntic i desconegut, que combinen tradició, història i paisatge. Es tracta d’una campanya amb més de 40 establiments adherits, entre allotjaments, restaurants, empreses i entitats que ofereixen múltiples activitats de descoberta del territori. L’objectiu és mostrar el compromís amb un model de turisme responsable, que generi respecte entre els turistes i la població local i que contribueixi a la conservació i difusió del patrimoni natural i cultural. Les activitats proposades, per tant, estan encaminades a que el visitant conegui el paisatge, la gastronomia i els oficis artesans de la zona, compartint moments intensos amb la seva població local.

Foto: Visit Empordanet.

Aquest compromís el personalitzen els mateixos alcaldes o representants dels ajuntaments adherits en el vídeo de presentació de la campanya (Corçà, Ullastret, la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura), en el qual se’ls veu trencar l’olla, un recipient que contè de manera metafòrica totes aquestes experiències que us ofereix Visit Empordanet. Trencar l’olla és una tradició molt nostrada, un dels plats forts de les nostres celebracions, en la qual una persona, amb els ulls tapats, mira de trencar amb un pal una olla de terrissa suspesa a l’aire penjant d’un cordill, que conté tota mena de llepolies i regals per a la mainada.

Qué conté l’olla de Visit l’Empordanet? Doncs ho podeu trobar en aquest enllaç, que us durà a la guia editada aquest any, o en aquest altre, que pertany a la pàgina web de l’entitat. En un lloc i altre hi trobareu visites guiades, viatges en globus, rutes a peu, en bicicleta o cavall, tallers de ceràmica i picapedrer, d’escultura i elaboració d’espelmes, també de decoració, de manipùlació textil i visites guiades a exposicions. Una part important de les experiències també estan vinculades a la gastronomia i acostumen a acabar amb deliciosos tastos. Existeix la possibilitat de visitar una elaboradora de recuits de drap, l’establiment Abricoc amb productes de la zona o Cal Tuset; de conèixer també Can Solivera i la seva producció d’oli verge, les ovelles del Mas Casas Cruïlles. Continuant en aquesta línia, la guia també conté algunes recomanacions pel que fa a restaurants i allotjament, així com un recull de fires i esdeveniments rellevants a nivell local.

Foto destacada: Globus Costa Brava. Arxiu Imatges PTCBG.