Una trobada d’embarcacions tradicionals amb solera

Calella de Palafrugell és demà, dissabte i diumenge el marc de la 25a Trobada d’Embarcacions Tradicionals, que organitza l’Associació dels Amics de la Vela Llatina. L’eix de la trobada serà la navegada/caminada des de la platja del Port Bo, al llarg de la costa, fins a la idíl·lica cala Pedrosa. Ahir va tenir lloc el preludi de la trobada, amb la inauguració de l’exposició 25 anys de Trobades d’Embarcacions Tradicionals 1993-2017 a l’Avac de Calella.

El programa preveu que al llarg de divendres vagin arribant al Port Bo les embarcacions participants. Al vespre es celebrarà un sopar compartit a la platja del Port Bo i es farà una tirada de cervesa pels assistents, obsequi dels Amics de la Barca Notre Dame de Consolation. Al llarg de tot el dia el participants podran fer visites al jardí botànic del Cap Roig, pujar al Far de Sant Sebastià o visitar el Museu del Suro de Palafrugell o Sa Perola.

La jornada de dissabte començarà amb un esmorzar a peu dret sota les voltes del Port Bo i la presentació de l’obsequi-recordatori que s’entregarà als patrons de les embarcacions assistents. Posteriorment, a les 9 en punt es donarà la sortida, a peu i per mar, des del Port Bo cap a la Cala Pedrosa. Sobre les 2 de la tarda està previst que es celebri el dinar al punt de destí, es faci entrega dels obsequis i s’iniciï el retorn cap a la platja del Port Bo, on està previst un nou sopar compartit. Al llarg de la jornada estan previstes també les mateixes activitats culturals que el dia anterior.

Diumenge a les 10 del matí, després d’una reunió de patrons a la platja del Port Bo, es donarà la sortida a una navegada de destresa entre Calella i Llafranc, costejant el camí de ronda, i es farà l’impressionant toc de corns massiu, que marcarà el comiat de les embarcacions.