Turisme Gironès us fa interessants propostes familiars i d’arts escèniques

L’agenda de Turisme Gironès està força atapeïda, malgrat les circumstàncies, és per això que us hem fet una petita selecció d’activitats, pensant en un públic familiar i un parell de propostes de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre. Heu de tenir en compte, però, que les mesures de lluita contra la COVID-19 condicionen l’assistència a totes aquestes activitats, que es realitzen tenint en compte totes les mesures de seguretat.

Girona en família

La primera proposta que us presentem es titula Girona en família. Es tracta d’una activitat destinada a famílies amb infants de 5 a 10 anys, que promou el descobriment de les llegendes i els personatges més divertits de la ciutat amb l’ajuda de pistes i la brúixola. Aquesta activitat permet mantenir la distància de seguretat en tot moment, ja que cada família realitza la gimcana pel seu compte i no va junt amb les altres famílies. Queden dues sessions d’aquesta activitat, el 23 de gener i el 6 de febrer, a partir de les 11:30h del matí. El lloc de trobada dels participants és al Punt de Benvinguda Girona-Gironès, però cal fer reserva prèvia al correu gecalveras@gmail.com. De resultes del confinament municipal, només hi podran participar famílies de Girona.

Gegants i capgrossos de Girona. Foto: David Borrat. Arxiu Imatges PTCBG.

Visites al Tren Petit

Cada primer diumenge de mes, de les 10 del matí a la 1 de la tarda, es poden realitzar visites al Tren Petit, una locomotora i un parell de vagons del 1891, a l’interior del carrilet de Cassà de la Selva. El proper dia de visita serà el 7 de febrer. La màquina i els vagons del carrilet, que és un dels punts d’interès de la ruta del suro a la vila de Cassà, es poden veure des de l’exterior les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any al carrer Marçal de Trinxeria de Cassà de la Selva. Ara bé, si sou un grup gran i voleu sol·licitar una visita a la màquina de tren i els vagons fora del primer diumenge de mes, ho podeu fer a través d’aquest formulari. Consulteu les normes COVID-19, perquè estarà a punt de finalitzar la darrera pròrroga de confinament municipal decretada.

Pessebre de Can Roseta

El Pessebre de Can Roseta és una visita típica per realitzar els dies de Nadal, però la possibilitat de visitar-lo s’ha allargat fins el proper 5 de febrer, de manera que és possible anar-hi sense gaire acumulacions i, si sou de Cartellà i Sant Gregori esteu de sort, tant si ja hi heu anat, com si encara no ho heu fet, perquè en tots dos casos ho podreu fer amb tota la tranquil·litat del món. El Pessebre de Can Roseta, que ja ha esdevingut icònic, es coneix amb el nom de “la Catalunya de Suro” i gaudeix de més d’un centenar de maquetes a escala de monuments i edificis representatius de Catalunya, fets de suro i pedra, així com escenes de pessebre i oficis tradicionals.

El pessebre es pot visitar fins el 5 de febrer i s’hi pot accedir d’11h a 13h i de 16h a 18h. A causa de la COVID-19 les visites s’hauran de fer en grups reduïts, seguint les pautes establertes i amb cita prèvia, que es pot concertar a través dels telèfons 972428347 / 629112891 o de l’adreça electrònica pessebrecanroseta@hotmail.com.

Xarxa Gironina de Cafè Teatre

Si sou de Sarrià de Ter o de Cassà de la Selva, aquestes propostes de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre us interessaran. El dia 28 de gener (20:30h), dins el cicle de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter, el local que dona nom a aquest conjunt d’obres, es podrà veure l’espectacle Migo Misma, de la companyia Anigami. Migo Misma és un espectacle que 3 de cada dues persones recomanen. Es tracta, com es pot intuir, d’un espectacle en clau de clown adreçat a majors de 15 anys, on el qual la Filomena, una pallassa que es troba en problemes, tracta d’explicar les fases d’una separació amb molta veritat, molt de cor i molt d’humor sense oblidar com n’és d’important que es produeixi el retrobament amb una mateixa. L’entrada costa 4€ i es poden fer reserves a l’adreça electrònica administraciocultura@sarriadeter.cat.

Sherezade Bardají, a Nua.

A Cassà de la Selva el proper dia 30 de gener (19h), l’espectacle Nua, contes eròtics, de Sherezade Bardají, encetarà el cicle d’espectacles Les Nits de la Coma a les Golfes de Can Trinxeria. Des de llavors i a un ritme d’espectacle quinzenal, fins el 23 d’abril, s’hi veuran fins a 7 espectacles, inclòs el Migo Misma del dia 28 a Sarrià de Ter. És d’esperar que a la major part d’espectacles hi podrà assistir el públic d’altres municipis. A Nua, cinc històries construeixen un espectacle de naturalesa descarada, poètica, molt humana, una mica divertida i un xic trista. Es pot obtenir més informació i reservar entrades del cicle en aquest enllaç.

Imatge destacada: Passeig Arqueològic i Sant Pere de Gallligants. Foto: Jase Wilson. Arxiu Imatges PTCBG.