Un estiu de bona música a la Vall de Camprodon

Mishima, The Sey Sisters, Xabi Aburruzagaren Quartet, Niamh Ní Charra, Happy Jazz Feetwarmers, Ricard Gili i Cor Geriona formen part del cartell del Festival de Música Vall de Camprodon, que es celebrarà del 4 d’agost al 7 de setembre als municipis de Camprodon, Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries i Vilallonga de Ter. Els concerts estan plantejats com espectacles íntims, de petit i mitjà format, per a públics i sensibilitats diverses i tenen com a denominador comú una elevada qualitat artística.

La vintena edició és especial per a l’organització, la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, que considera que amb aquest nombre d’edicions celebrat, el cicle ja s’ha convertit en un referent que, per exemple, va exhaurir les entrades de gairebé tots els concerts de l’edició de l’any passat. “És una mostra del que es pot aconseguir en el terreny cultural i artístic si s’uneixen esforços a nivell comarcal, sumant els actius que té cada poble”, segons Xavier Juncà, president de la Mancomunitat.

El Cor Geriona.

Mishima obrirà el foc el 4 d’agost al Casal Camprodoní de Camprodon (19h) amb l’espectacle Ara i aquí, en el qual reten un doble homenatge al repertori dels seus vint anys de trajectòria. Les següents en actuar seran les enèrgiques The Sey Sisters, que el dimarts 13 d’agost seran a la Sala El Molí de Sant Pau de Segúries (22h), on hi presentaran el seu darrer treball, Rise, en que reivindiquen el col·lectiu afro i les i els afrodescendents.

La Plaça de l’Om de Llanars serà el següent escenari del cicle, el divendres 16 d’agost (22h), amb l’actuació de Xabi Aburrizaga i el seu quartet, acompanyats de la violinista irlandesa Niamh Ní Charra. Aburrizaga és un trikitilari -intèrpret de trikitixa, un tipus d’acordió diatònic- i compositor basc que ha actuat arreu del món i que a Llanars interpretarà temes del seu últim disc Keltik, alguna primícia del seu proper disc, Bost, i temes d’altres discos. Tancaran el festival dues actuacions més. La primera, la dels Happy Jazz Feetwarmers i el trompetista Ricard Gili (La Locomotora Negra), a la Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter, el diumenge 18 d’agost (19h). La darrera serà la del Cor Geriona, el dissabte 7 de setembre (19h) a la Sala de Ball de Molló, on hi presentarà l’espectacle Geriona entre musicals, en que el cor interpreta temes molt populars de musicals com Els Miserables, Mamma Mia, El Petit Príncep o La La Land.

El trikitilari Xabi Aburrizaga.